Railagenda – Tram binnenland

Railagenda – Tram binnenland2018-11-22T09:45:33+00:00

Evenementen

Editie 22 november 2018


Spoor Binnenland Spoor Buitenland
Tram Binnenland Tram Buitenland
Modelbouw Binnenland Modelbouw Buitenland

Raadpleeg voordat je naar een evenement of bijeenkomst toegaat, altijd eerst de bij het evenement vermelde website of e-mailadres!


MUSEA EN MUSEUMBEDRIJVEN TRAM

Amsterdam – Electrische Museum tramlijn

De Amsterdamse Electrische Museumlijn (EMA) rijdt met ex-GVB trams tussen het Haarlemmermeerstation en Bovenkerk. Extra ritten over het net van het Amsterdamse Gemeente Vervoerbedrijf GVB. Lees verder.

RoMeO – Rotterdam

De stichting RoMeO brengt u met de historische tram ‘Lijn 10’ door Rotterdam. Voor speciale gelegenheden is de tram te huur. Bezichtiging van de werkplaats. Lees verder voor de open dagen.

Haags Openbaar Vervoer Museum – Den Haag

Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) bestaat sinds 1989. In het museum is te zien hoe men vroeger met het openbaar vervoer reisde. Lees verder.

Museumtram Hoorn-Medemblik

Maak de spannendste tijdreis per stoom- of dieseltram en boot. Lees verder.

RTM tram – Ouddorp

De tram van de eilanden heet deze museumtram. Brengt de sfeer van de tram op de Zuid-Hollandse eilanden terug. Lees verder.

Noord Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) – Zuidbroek

Museum over het trein- en tramvervoer in de drie noordelijke provincies in het voormalige stationsgebouw van Zuidbroek. Voor toegang en openingstijden. Lees verder.

Stichting Historisch Railvervoer Nederland

Kijk voor een overzicht voor reizen met historische trein of tram op de website van de Stichting Historisch Railvervoer Nederland. Lees verder. Lees verder.

NZH Museum – Haarlem

Tentoonstelling Dwarsliggers ……. en mooie plannen. Deze tentoonstelling is op vrijdag en zaterdag tot eind november geopend. Lees verder.

Naar Boven

NOVEMBER

29 november – Tramontwikkeling in Rusland – Railtheater Amsterdam

Karel Hoorn presenteert een programma over de ontwikkeling van de tram in Rusland. Tatra’s uit Tsjecho-Slowakije (opgedragen door de Comecon) en dankzij wat minder gelukkige samenwerking met Westerse industrie kon men in Rusland profiteren van opgedane kennis van moderne techniek en elektronica. Lees verder in het programma van het RTA.

DECEMBER

13 december – Amsterdamse metro en tram, toen en nu – Railtheater Amsterdam

De Noord-Zuidlijn en bedreigd voortbestaan van de EMA en de collectie historische trams zijn onderwerp van gesprek in het afgelopen jaar. Aan de hand van 8 mm films van Wim van Zijp en Hans Vos blikt het RTA terug op de Oostlijn-metro, van IMA naar EMA, het Haarlemmermeertje anno 1979 en GVB actueel; afscheid van de tramlijnen 9, 10 en 16 en de ‘nieuwe’ lijnen 11 en 16 in het visgraat-net.   Lees verder in het programma van het RTA.

13 december – Zwitersland – NVBS afdeling Rotterdam

‘Zwitserland: het land van spoor- en tramlijnen’ is de titel van de presentatie door Bas Schenk. Miniworld, Weena 745; 19.45 uur. Lees verder.

JANUARI

10 januari – Toen en thans – NVBS afdeling Rotterdam

Marco Moerland presenteert ‘Toen en thans’ over trams in Europa. Miniworld, Weena 745; 19.45 uur. Lees verder.

16 januari – jaaroverzicht 2018 – NVBS afdeling Rijnland

Het Railtheater Amsterdam (RTA) presenteert het jaaroverzicht 2018. Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, Voorschoten; 20 uur. Lees verder.

21 januari – de P van Parkeisenbahn – NVBS afdeling Amsterdam

De Parkeisenbahn, een fenomeen uit de voormalige DDR, is het onderwerp van de presentatie van Peter Doove. Haarlemmermeerstation, 20 uur. Lees verder.

23 januari – van sneue lijntjes en verdachte dijkjes – NVBS afdeling Apeldoorn

Overblijfselen van spoor- en tramwegen vatten sprekers Michiel ten Broek en Victor Lansink samen in hun programma ‘van sneue lijntjes en verdachte dijkjes’. De Duiker”, Hoenderloseweg 10, Ugchelen; 19.30 uur. Lees verder.

29 januari – jaaroverzicht – NVBS afdeling Noord-Holland Noord

Afdelingsvoorzitter Jan Noorlander presenteert zijn  ‘jaaroverzicht 2018 Nederland en daar buiten’. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Van Dedemstraat 8, Hoorn; 20 uur. Lees verder.

Print Friendly, PDF & Email

Over de Railagenda

Deze Railagenda is een service van NVBS Actueel. Organisaties op railgebied die evenement willen laten vermelden, richten hun e-mail aan de Redactie en vermeld in de onderwerpregel “tav Railagenda”.

Meld een Evenement aan

De redactie van de Railagenda baseert de informatie op gegevens van derden en is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuiste meldingen, het al dan niet doorgaan van een evenement, railreis of excursie.

Raadpleeg voordat u naar een evenement of bijeenkomst toegaat, altijd eerst de bij het evenement vermelde website of e-mailadres!

Samenstelling/redactie

  • Sjoerd Bekhof (eindredactie)
  • Paul van Baarle
  • Frits van Buren
  • Marc Schmitz
  • Arno Verhagen
  • John van der Wal

Foto’s: Sjoerd Bekhof, Paul van Baarle, René de Boon, Paul de Groot, Ernst van Gulden, Oege Kleijne, Cock Koelewijn e.a.