Foto’s uit Nederlands-Indië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland

door Oege Kleijne


In deze editie van NVBS Actueel vier foto’s, waarvan een van een onbekende fotograaf en drie van H.H. Luijendijk. Het Team Digitaal van de NVBS is vooral op zoek naar de locaties en aanvullende informatie. Het liefst met onderbouwing.

Kenners van het voormalige Nederlands-Indië gezocht! Locomotief 8 van de Probolinggo Stoomtram Maatschappij voor een loc- en rijtuigloods. De locatie en ook de fotograaf zijn onbekend en de datering ligt tussen 1920 en 1939. Is er iemand die meer weet over deze tramwegmaatschappij?

 

Wie weet de locatie van dit slaaprijtuig van Wagons-Lits? Het moet ergens in Nederland zijn. De datering wordt aan de hand van de andere dia’s van deze fotograaf, H.H. Luijendijk, geschat op tussen 1 januari 1977 en 31 december 1979.

 

Vermoedelijk is deze foto van een Oostenrijks rijtuig genomen in 1979 of 1980 door H.H. Luijendijk, maar ook hier is de plaats onbekend.

 

De laatste zoekplaat heeft H.H. Luijendijk genomen op een onbekende locatie in Zwitserland, waarschijnlijk in 1979. We zien een motorrijtuig met het stuurstandrijtuig Bt 341 van de Vereinigten Huttwil-Bahnen. Wie herkent deze plaats?

Print Friendly, PDF & Email

Zoekplaatje: wie het weet…

In deze rubriek vraagt de Stichting NVBS-Railverzamelingen hulp bij het aanvullen van gegevens rond bepaalde foto’s. In sommige collecties die worden geschonken, zitten foto’s of dia’s die niet helemaal of in het geheel niet zijn gedocumenteerd. De beheerders van de beeldbank moeten dan op basis van hun kennis te werk gaan bij het beschrijven van de foto. En soms is daarbij hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld van u! In NVBS Actueel plaatsen we daarom elke maand een of twee zoekplaatjes: foto’s waarvan niet of niet helemaal duidelijk is wat erop staat.

Reacties

Kunt u meer vertellen over de hier getoonde foto’s? En zou u misschien mee kunnen helpen met het determineren van andere foto’s? Laat het dan weten aan de redacties.

Mail de redacties