NVBS Actueel is de digitale maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

De ferroequinologist. Het jaar van de vernieuwing. Komende activiteiten. Nieuwe website voor de NVBS. Duizendste bezoeker bij de afdeling Den Haag. Foto­rond­zendingen. Digitale wisselexpositie. Het volgende nummer. Lees verder.


Railreizen en –excursies

Stichting NVBS-excursies (SNE). Spoors speuren rond de Haarlemmermeer (aankondiging). Oliebollen en glühwein in een oude trein (terugblik). Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Boeken, dvd’s en andere publicaties die recent zijn toegevoegd aan het aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Te leen

Nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Dit is slechts een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s in de collectie. Lees verder.


Railtip

Een bezoek aan sodafabriek Staßfurt. Een bijzonder industrieel spoorlijntje – met bovenleiding! En er is ook een klein spoorwegmuseum in de buurt. Lees verder.


Vakantietip

Meterspoor in de Ardèche en de Haute-Loire. Van de Compagnie de Chemins de Fer Départementaux (CFD) tot de Chemins de Fer de Vivarais en de Velay Express. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Dit keer: de Kameel in 1986 en 2013. Lees verder.


Zoekplaatjes

Drie nieuwe (lastige) zoekplaatjes. En de oplossing van een paar eerdere zoekplaatjes. Lees verder.


En nog even dit…

Reacties van lezers. Onderzoek stopgezet. Ruil- en verkoopbeurs druk bezocht. Korting voor NVBS-leden. Rotterdam krijgt een RotterTram. Maarten van Rossem over de laatste stoomtrein. Rechtlijnig reizen. De trams van Harry Thoenes. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.