NVBS Actueel is de digitale maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Het revolutiejaar 1968. Komende activiteiten. Masterclass Betuweroute. Uw mening telt! Wissel­expositie in NVBS Centraal. Materieel­tekeningen. Het volgende nummer. Lees verder.


Portret: René van den Broeke

Terugblik op vijftig jaar Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Een interview met museumdirecteur René van den Broeke. Met foto’s en bewegende beelden. Lees verder.


Railreizen en –excursies

Dit keer twee aankondigingen van de Stichting NVBS-excursies (SNE). Koningsdag 2018: de 766 in de herkansing. Ferrovie Méditerranée 2.0.  Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Een greep uit de boeken, dvd’s en andere publicaties die recent zijn toegevoegd aan het aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Te leen

Nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Dit is slechts een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s in de collectie van de bibliotheek in Amersfoort. Lees verder.


Railtip

Een bezoek aan Museumsbahn Schönheide, die de herinnering levend houdt aan een Saksische smalspoorbaan. Lees verder.


Vakantietip

De tram in Valenciennes. Een  tram die telkens weer herrees. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Dit keer: trams op het stationsplein van Amsterdam in 1971 en 2014. Lees verder.


Zoekplaatjes

Vier zoekplaatjes met stoomtreinen in de DDR; wie weet meer over deze ritten? En de oplossing van een paar eerder gepubliceerde raadsels. Lees verder.


En nog even dit…

Rotterdam 50 jaar. Wisselexpositie over de Rotterdamse metro. Noord Spoort, het spoor keert terug. Geïllustreerde spoorwegkaarten. Vrienden van het Spoorwegmuseum. Een onvergetelijke dag. Lees verder.  


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.