NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Je kunt je aanmelden via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Redactioneel. Komende activiteiten. Hans de Herder 75 jaar lid. 1000e bezoeker NVBS Den Haag. Wisselexposities. Foto­rondzending 624. Een NVBS-avond in 1981. Op de Rails december 2018. Lees verder.


Railreizen en excursies

Naar de Eemshaven en de haven van Delfzijl. Presentatie reisprogramma 2019. Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Bespreking van boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Nieuw in de NVBS-bibliotheek

Een greep uit de veelheid aan boeken, tijdschriften en dvd’s die je kunt bekijken of lenen in de NVBS-bibliotheek. Lees verder.


Verzamelen voor kleinbehuisden

Hobby’s zijn leuk, maar ze kunnen uit de hand lopen. Wat te doen als je kleinbehuisd bent? Dan zou je bijvoorbeeld sigaretten­plaatjes kunnen verzamelen. Lees verder.


Railtip: Preßnitztalbahn

Stoomtreinen in een winterlandschap stemmen menig railhobbyist tot vreugde. Zeker als die treinen lekker verwarmd zijn. Paul van Baarle bezocht de Preßnitztalbahn. Lees verder.


Toen en …

Kruisen in Lichtenvoorde-Groenlo: vergelijking tussen 1970 en 2013. Alles is totaal veranderd, alleen de bomen in de achtergrond staan er nog. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Utrecht Spoorstad. Wandelen en fietsen langs spoorwegerfgoed. Tot het rode licht gedoofd is. Railtheater Amsterdam. Jubileum Rail Away. Spoorbaan naar startbaan. Spoorraadsel. Skitreinen 2018-2019. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.