Naar de Eemshaven en de haven van Delfzijl

Het zat al even in de pijplijn, maar in het nieuwe jaar gaat het er dan echt van komen. Op zondag 10 maart 2019 rijden we met Arriva naar de Eemshaven en naar de haven van Delfzijl.

Vooral de laatste bestemming is een leuke: de havensporen liggen aan de rand van de stad en voeren langs kleinschalige industrie en oude loodsen. En passant worden duikcoupures en de Damsterhaven gepasseerd. Ook enkele (lange) bruggen maken deel uit van het haventraject. Het kerkje van Heveskes kan door een krappe boogstraal niet worden bereikt, maar er blijven genoeg interessante fotopunten over.

De start is op het hoofdstation van Groningen om 10.56 uur. Eerst wordt naar het goederemplacement van de Eemshaven gereden voor een of twee fotostops. Via Sauwerd gaat het vervolgens naar de haven van Delfzijl die we uitgebreid gaan verkennen. De excursietrein, bestaande uit een treinstel GTW 2/8 van Arriva, is om 17.46 uur weer terug in Groningen.

De rit wordt voor NVBS-leden aangeboden voor een vriendenprijs: € 19. Daarbij zijn enkele consumpties inbegrepen. De inschrijving start op vrijdag 18 januari als Op de Rails 2019-1 op de deurmat valt. Via de SNE-reiswinkel, bereikbaar via www.nvbs.com, kun je je snel en gemakkelijk opgeven. Graag tot ziens dus op 10 maart 2019 in de Ommelanden.

Het Britse Mercia Charters hield eerder een havenrondrit in Delfzijl met loc 6418 van DB Schenker en rijtuigen van de SSN, 27 september 2014. Foto: Ronald Bokhove.

De havenspoorlijn van Delfzijl loopt met een weg-spoorbrug over de Damster­haven. Foto: Ronald Bokhove.

Met een GTW van Arriva zijn we eerder op pad geweest. Zo was Spurt 257 vertegenwoordigd op het NVBS-lustrumevenement “Andere tijden” ter ere van het 85-jarig bestaan van onze vereniging. Het tweetje staat hier op 8 oktober 2016 in Beekbergen aan het perron. Foto: Rob Schot.

Presentatie reisprogramma 2019

Bijna 200 koppen koffie, 90 koppen thee en 105 stroopwafels gingen er doorheen op zaterdag 1 december 2018. In NVBS Centraal werd het reisprogramma 2019 gepresenteerd. Het accent lag hierbij op de vijf meerdaagse Europese bestem­mingen. De aanwezigen kregen een globaal beeld van wat het nieuwe jaar in petto heeft.

Natuurlijk geven we ook op deze plaats graag een overzicht van onze reis­bestemmingen voor 2019:

  • Winterreis Polen en Tsjechië: 21 februari – 2 maart 2019 (inschrijving inmiddels gesloten)
  • Spoorwandelreis Oostenrijk: 23 mei – 2 juni 2019
  • Zomerreis Denemarken, Noorwegen en Zweden: 22 juni – 3 juli 2019
  • Flexreis München: 30 augustus – 8 september 2019
  • Schönes Wochende Braunschweig en Berlijn: 17 – 21 oktober 2019

Voor deze excursies, en ook voor de dagtrips die we in petto hebben, is een kleurrijke brochure samengesteld, die je hier kunt downloaden en waarin alle informatie overzichtelijk gerangschikt is. Handig om af te drukken of om door te sturen naar vrienden en familie.

Ronald Bokhove


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden.

Algemene informatie over de SNE en aankondigingen van reizen en excursies vind je hier.

Zie ook de brochure met het reisprogramma 2019 (pdf).