Sneeuw zoeken tussen Poznan en Praag

Nog enkele weken en dan start het excursiejaar 2019. De Winterreis is de eerste van het nieuwe seizoen. Daarvoor wenden we tussen donderdag 21 februari en zaterdag 2 maart 2019 de steven naar Polen en Tsjechië.

Met Poznan, Wrocław en Praag als overnachtingsplaatsen betekent dit dat de tram nooit ver weg is. Er staan vier excursies op het programma: een smalspoor­stoomrit tussen Środa en Zaniemyśl, een dieselsmalspoorrit bij Bytom, een tramexcursie met museummaterieel in Wrocław en als klap op de vuurpijl een flinke rit over Tsjechische nevenlijnen met een dieselloc van het type ‘Badotka’. Drie vrije dagen, twee verplaatsingen plus de heen- en terugreis maken de Winterreis compleet.

De reissom komt voor leden op € 1050 op basis van een gedeelde tweepersoons­kamer. De inschrijving start op zaterdag 1 december 2018 als de reis met brochure en een dag-tot-dagprogramma op de website wordt gepubliceerd.

Presentatie reisprogramma 2019

De Winterreis staat ook op het menu tijdens de presentatie van het reis­pro­gram­ma 2019 in Amersfoort. Dan worden ook de bestemmingen van de overige meerdaagse reizen in 2019 bekend­gemaakt. Geïnteresseerd? Lees dan dit en kom op zaterdag 1 december 2018 om 12.30 of om 14.30 uur naar NVBS Centraal.

Geert Gorissen

‘Bardotka’ T478.1006 is onderweg tussen Nebužely en Živonín. Foto: KŽC.

Winterse omstandigheden op het smalspoor van Bytom tijdens de Winterreis van 1999 als Lxd2 364 in Maciejkowice voor de excursietrein wordt gerangeerd, 23 februari 1999. Foto: Geert Gorissen.


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden.

Algemene informatie over de SNE: www.nvbs.com/excursies

Aankondigingen van reizen en excursies vind je hier.

De brochure met het programma van 2019 verschijnt binnenkort.