NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Je kunt je aanmelden via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Komende activiteiten. Themadag tram. Presentatie over Betuweroute. Railtheater Amsterdam. Wisselexposities in NVBS Centraal. Fotorondzending 626. Op de Rails maart 2019. Lees verder.


Railreizen en excursies

Nieuws over de zomerreis 2019: twaalf dagen door Scandinavië. Terugblik op de Havenrit naar Delfzijl. Meteen boeken als je nog met de Koningsdagrit meewilt. Lees verder.


Dampfbahn Furka-Bergstrecke

Bezoek aan een historische spoorlijn in Zwitserland, ooit onderdeel van de Furka-Oberalp-Bahn. Martin Bos is als vrijwilliger betrokken bij deze fraaie museumlijn. Lees verder.


De werkplaats van de Blanc-Argent

Zorgen voor je personeel kan heel ver gaan; in de werkplaats in Romorantin werden voor overleden employés lijkkisten gemaakt. Ook aandacht voor het rijseizoen bij de Baai van de Somme. Lees verder.


Hoe veilig is de trein?

Frits van Buren deed onderzoek naar dodelijke ongevallen in het railverkeer. In de bibliotheek van de NVBS is veel informatie te vinden over spoorweg­ongevallen. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken, tijdschriften en dvd’s die je kunt bekijken of lenen in de NVBS Bibliotheek. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS Winkel. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer: de Straßenbahn Erfurt in 1985 en 2016. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Een greep uit wat er de komende tijd te beleven valt. Uitzendingen van SWR Eisenbahn-Romantiek. Spoorraadsel. Dinsdag Plusdag. Spooragenda. Begin zomertijd. Minder eerste klas. Pier stapt op. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.