NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Komende NVBS-activiteiten. Michelin L’Aventure. Verhalen gezocht over de trein naar Zeist. Het juninummer van Op de Rails. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS Winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken, tijdschriften en dvd’s die je kunt bekijken of lenen in de NVBS Bibliotheek. Lees verder.


Niek van Omme

NS-ingenieur, hoogleraar, zendamateur, fotograaf, klokkenverzamelaar. En al 70 jaar NVBS-lid. Niek van Omme, bijna 90 jaar oud, heeft veel meegemaakt en kan daar op een boeiende manier over vertellen. Lees verder.


Hogevloertrams in hun nadagen

In Duitsland neemt het aantal tram­bedrijven met klassieke hogevloertrams in rap tempo af. Paul van Baarle bezocht een stad waar ze nog dagelijks in bedrijf zijn: Darmstadt. Lees verder.


Treinen spotten in Zwitserland

Martin Bos reisde van Basel naar Olten. Onderweg stapte hij uit in Liestal, om een kijkje te nemen bij de Waldenburgerbahn. Lees verder.


Wandelen langs de Semmering

De ‘Bahnwanderweg Semmering’ in Oostenrijk brengt je bij de mooiste plaatsen. Wandelschoenen strekken tot aanbeveling. Ronald Bokhove geeft adviezen. Lees verder.


Vlaams Tram- en Autobusmuseum

Na een sluiting van bijna negen jaar is dit Antwerpse museum weer geopend. Een bijzonder voertuig is de Gyrobus. Frits van Buren bracht een bezoek aan het VlaTAM. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand het onderstation in Hilversum in 1969 en 2019. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Restauratie van een restauratierijtuig. Per Allan-tram naar het trammuseum. Weekend at War bij de Miljoenenlijn. 150 jaar Duits Lijntje. Werkplaats Hoorn klaar voor de toekomst. Spoorraadsel. Wachten op de Hoekse Lijn. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.