NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Van de redactie. Komende activiteiten. Themadag Groot-Brittannië. Bijeenkomst afdeling Apeldoorn. Wisselexpositie spoorbrug Westervoort. Zestig jaar lid. Op de Rails juli 2018. Lees verder.


Weefgetouw uit 1890 nog steeds in gebruik

Er komt heel wat bij kijken om het railverkeer gesmeerd te laten verlopen. In het Weverijmuseum in Geldrop worden nog steeds speciale smeerkussens gemaakt voor oudere treinen en trams. Lees verder.


Railreizen en excursies

Achter de schermen bij Madurodam. Spoorzoeken bij de Geldersche Tramwegen. Schönes Wochenende Dresden. Allemaal georganiseerd door de SNE. Lees verder.


Chemin de Fer Touristique de la Vallée l’Aa (CFTVA)

Ferroviair en nautisch erfgoed in Noordwest-Frankrijk: een museumlijn en een historische scheepslift. Reisverslag met bezoektips door Frits van Buren. Lees verder.


De Härtsfeldbahn

De Härtsfeld-Museumsbahn is een smalspoorlijn in Baden-Württemberg. Hier is een deel van een lang geleden verdwenen spoorlijn weer opgebouwd. Paul van Baarle bracht een bezoek. Lees verder.


Brussel in één dag

Train World, Atomium en Mini-Europe in één dag per trein vanuit Nederland bezoeken? Met een handig schema en een snelle lunch is dat te doen. Lees verder.


Het stalen wonder aan de Lek

Aandacht voor een tentoonstelling over de 150-jarige spoorbrug bij Culemborg. Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Maandelijks overzicht met boeken, dvd’s en andere publicaties uit het aanbod van de NVBS-winkel. Onder andere nieuwe boeken uit de ooit door Ian Allan begonnen abc-reeks. Lees verder.


Nieuw in de NVBS-bibliotheek

“Bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen.” Een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s die NVBS-leden kunnen lenen in de bibliotheek van de NVBS. Lees verder.


Toen en …

Van Betuwelijn naar MerwedeLingelijn. Of: van DE3 naar Spurt. Of: van april 1984 naar juli 2018. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

De Paradijsvogel uit de rui. Modellen­magazijn Spoorwegmuseum. Topotijdreis: landschap in Nederland. Uitzendingen Rail Away. Haarlem anno 1920 (filmpje). Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.