NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. De NVBS en het corona­virus. Corona en de SNE. Foto van de maand. Het mei­nummer van Op de Rails. Maak gratis kennis met Op de Rails. Digitale afdelingsbijeenkomst in Rotterdam. Lees verder.


Amersfoort Centraal tijdens corona

Sjoerd Bekhof bezocht het station in zijn woonplaats Amersfoort en legde daar de ongebruikelijk rustige sfeer vast. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van onze verenigings­winkel. Vanaf 20 juni 2020 is de winkel onder bepaalde voorwaarden weer te bezoeken. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of (als je lid bent) kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS. Vanaf 20 juni 2020 is de bibliotheek onder bepaalde voorwaarden weer te bezoeken. Lees verder.


Tito’s spoorlijn (reacties)

In het vorige nummer schreef Fabian Vendrig een artikel over een spoorlijn die werd aangelegd toen Joegoslavië nog één land was. Naar aanleiding van dit artikel ontvingen we reacties van John Krijgsman en Kees van de Meene. Lees verder.


Trams en spoorviaducten rond Chemnitz

Frits van Buren beschrijft drie trambedrijven en vijf meerlaags spoorwegviaducten binnen een straal van 50 kilometer. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer aandacht voor station Winterswijk in 1980 en 2013. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Buiten-gewoon: nepstations. Spoorraadsel. Bekend locje. Onbekend locje. Spooragenda. Aangeboden. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.