NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Je kunt je aanmelden via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Van de redactie. Komende activiteiten. Nieuwe inventarislijsten SNR. Foto­rondzending 628. Gezocht: prenten­boek met Arend; foto bij de Twuyver-molen. Op de Rails april 2019. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS Winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken, tijdschriften en dvd’s die je kunt bekijken of lenen in de NVBS Bibliotheek. Lees verder.


Smalspoor in Oekraïne

Paul van Baarle maakte een reis als in grootmoeders tijd. Op smalspoorgebied blijkt in dit land nog heel wat te zien. Lees verder.


Spoorzoeken in Spanje

René en Marijke Janson trokken met de caravan naar de Pyreneeën. Met een tandradspoorweg bereikten ze het bedevaartsoord Vall de Núria. Lees verder.


Van stoomloc naar motorloc

Van stoomloc naar motorloc. Frits van Buren deed onderzoek naar een bijzonder fenomeen: stoomlocomotieven die werden omgebouwd tot motorlocomotief. Lees verder.


Sporen uit het verleden

Impressie van een speurtocht naar de restanten van twee verdwenen spoorlijnen: Bilthoven – Zeist en Nijkerk – Barneveld. Met filmbeelden van vroeger. Lees verder.


Toen en …

Toen en … In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: een filmpje met herinneringen aan de NMVB in Charleroi. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

150 jaar tram in België. Stoomtreinfestival Maldegem. Kunst in het trammuseum. Jazz Night Express. Spoorraadsel. Rail Away wint Golden Pen. Staatssecretaris treedt krachtig op. Spooragenda. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.