NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. Komende activiteiten. Uit de vereniging. Hoe ontstaat een dienst­regeling? Wisselexposities. Uitstapje naar de Chiemgauer­­lokalbahn. Fotorondzending 631. Het september­­­­nummer van Op de Rails. NVBS-kalender 2020. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS-Winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken, tijdschriften en dvd’s die je kunt bekijken of lenen in de NVBS-Bibliotheek. Lees verder.


Railvervoer in Montreal

Marinus de Jong heeft enige tijd in Canada gewoond. Hij schreef voor ons een artikel over het railvervoer in en rond Montreal. Ook het grote spoor- en trammuseum Exporail komt aan de orde. Lees verder.


De bruggen over de Ain

Frits van Buren bezocht het departement Ain in Frankrijk. Zijn aandacht werd getrokken door de bruggen over de gelijknamige rivier de Ain, waaronder het indrukwekkende spoorviaduct van Cize-Bolozon. Lees verder.


Variatie op de rails in Stuttgart

Paul van Baarle bezocht Stuttgart. Het Hauptbahnhof is veranderd in een treurige bouwput, maar in de stad zelf is voor de railliefhebber veel te zien. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer: Köln Hbf in 1969 en 2004. Met een geluidfragment over de NVBS-rit van 1969. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

NVBS Centraal naar Amersfoort Centraal. Gratis naar De Hoek. Stoomtrein naar Amsterdam (en hoe vervuilend is stoom?). De spoorweggeschiedenis van Westervoort. Het stomende monster. Spoorraadsel. De kinderen van Versteeg. Spooragenda. Postzegels Rail Away. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.