Köln Hbf, 1969 en 2004

Op 15 juni 1969 bracht de NVBS een bezoek aan de Köln-Bonner Eisenbahn (KBE). De NVBS-Expres werd getrokken door verschillende stoomlocomotieven van de DB. Op de foto loc 003 268, die de trein vanaf Köln Hbf terug zou brengen naar Venlo.

De heer J.H. Broers van de NVBS werd die dag door een Nederlandstalige Duitse zender geïnterviewd. Luister naar dit interview, dat enigszins wordt gestoord door een andere zender.

Köln Hbf, 1 maart 2004. E-loc 143 932 (ex-DR) staat op hetzelfde spoor gereed met een regionale trein. Op het bagageperron is nog goed te zien waar de waterkolom stond.

Foto’s en geluidopname: Nico Spilt


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer: Köln Hbf in 1969 en 2004. Met een geluid­opname over de NVBS-rit van 1969.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie