NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

De wereld draait door. Verenigings­activiteiten. Multi Event in Blerick. Wisselexposities. NVBS en de privacywet. Spoorpetten gezocht. Inhoud Op de Rails. Lees verder.


John Krijgsman zoekt de grenzen op

John Krijgsman zoekt in Europa al tientallen jaren de grenzen op. Hij doet hiervan verslag tijdens bijeenkomsten en in artikelen. Ook kunt u hem als conducteur aantreffen op Rotterdamse museumtrams. Lees verder.


NVBS-afdeling Twente 60 jaar

Zestig jaar geleden werd de NVBS-sectie Twente opgericht. Dit was aanleiding voor een gezellige jubileumexcursie naar Borkum. Peter van der Zanden is benoemd tot Lid van Verdienste van de NVBS. Lees verder.


Per tram door Antwerpen

Op zaterdag 15 september 2018 staat er een afwisselend dagje Antwerpen op het programma. De SNE brengt dan twee bijzondere historische trams op de baan. Tevens aankondiging van enkele andere activiteiten. Lees verder.


Tramlijn 38 in Bytom

De oudste trams in normale dienst in Polen rijden rond Katowice. Wie hier de laatste tweeassers wil fotograferen moet daar niet te lang mee wachten, luidt het advies van Paul van Baarle. Lees verder.


Le P’tit train de la Haute Somme

In Noord-Frankrijk, bij het kleine plaatsje Froissy, ligt een museumlijn op een deel van een vroeger uitgestrekt 600 mm-net. Deze smalspoorlijnen waren ooit aangelegd voor militaire doeleinden. Frits van Buren bracht een bezoek. Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Maandelijks overzicht met boeken, dvd’s en andere publicaties uit het aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Te leen

Nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s die NVBS-leden kunnen lenen. Lees verder.


Zoekplaatjes

Een paar Franse dieseltreinstellen in Nederland roepen vragen op. En twee dia’s van een tuinspoorweg, waarschijnlijk gemaakt in Duitsland. Verder aandacht voor de zoekplaatjes van vorige maand. Lees verder.


Toen en nu…

In deze rubriek laten we aan de hand van foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer: er ging niets boven Groningen. Lees verder.


En nog even dit…

Baanbrekend design. In de schaduw van de Inktpot. Bello Festival. De Restauratie: terug van weggeweest. Door Europa en India met Rail Away. Utrecht op film. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.