Per tram door Antwerpen

Tramliefhebbers opgelet! Op zaterdag 15 september 2018 staat er een af­wisselend dagje Antwerpen op het programma. De Stichting NVBS-Excursies brengt dan in samenwerking met het Vlaamse trammuseum VlaTAM ‘Poldertram’ 9994 (ex-NMVB) en de onverbouwde PCC-wagen 2000 in de rood-witte kleur­stelling op de baan.

Met de ‘Benelux’ is Antwerpen goed bereikbaar vanuit Breda, waar we om 9.42 uur vertrekken. Maar u mag ook op eigen gelegenheid naar de Scheldestad komen. Met twee tramritten van elk 2½ uur en een uur pauze zijn we om 18.18 uur weer terug in Breda.

Poldertram 9994 op de Kustlijn bij De Panne, 10 augustus 2014. Foto: Claus Ableiter (Wikipedia).

Meer informatie in Op de Rails 2018-7 en vanaf 13 juli ook op www.nvbs.com. Op genoemde datum start ook de inschrijving. Een dagje trammen bij de zuider­buren, mis het niet!

Han Duijve


Andere activiteiten

Spoorzoeken naar de GTW

Op zaterdag 29 september en zaterdag 20 oktober 2018 voert Jaap Nieweg ons door de fijnste plekjes in de Achterhoek. We zijn nog niet klaar met de voor­bereidingen dus de exacte route alsmede begin- en eindpunt zijn nog niet bekend. Deze informatie wordt in de volgende NVBS Actueel gepubliceerd.

Railreis naar Zuid-Engeland

De SNE organiseert eind augustus een tiendaagse reis naar Zuid-Engeland. De reis bestaat uit een combinatie van reisdagen, drie vrije dagen en vier excursies. Lees meer over deze reis.

Themamiddag over Groot-Brittannië

Op zaterdag 21 juli 2018 is er in NVBS Centraal een themamiddag over Groot-Brittannië. Deze vindt plaats tijdens de openingstijden van de winkel, dus van 12.00 tot 16.00 uur. Zowel de winkel, de bibliotheek als de SNR zullen aandacht aan Groot-Brittannië besteden. Om 13.00 uur verzorgt Erwin Voorhaar een presentatie van ongeveer een uur. Aanleiding is bovengenoemde excursie, maar tijdens de themamiddag zal meer te zien zijn dan alleen de bestemmingen van deze reis.

Reactie: spoorwoning Gouwsluis

Leuk verslag van de excursie naar de Haarlemmermeerlijnen. Helemaal aan het einde, in Gouwsluis, schrijft Frank Hoogenboom dat de spoorwoning aan de Oude Rijn in Alphen aan den Rijn nummer 61 was en dat, in het kader van de ver­warring, de dubbele woning de huisnummers 63 en 64 draagt. Het betreft echter de voormalige spoorwoning 64A/B. De huidige huisnummers zijn 61 en 63. — Roel van Putten

Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden.

Algemene informatie over de SNE: www.nvbs.com/excursies.

Aankondigingen van reizen en excursies vindt u hier.

Voor de brochure met het programma voor 2018 klik hier (pdf).