NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. De NVBS en het corona­virus. Reizen en excursies. Foto van de maand. Hebben wij jouw email-adres? Heb jij een eigen website? Uit de schatkamer van de SNR. Het april­nummer van Op de Rails. Maak gratis kennis met Op de Rails. Lees verder.


Uit de winkel

Door de bijzondere omstandigheden zijn er geen nieuwe aanwinsten te melden. Daarom dit keer een andere opzet van deze rubriek: de persoonlijke top tien van samensteller Leo de Jong. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of (als je lid bent) kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS — zodra deze weer open is. Lees verder.


Tito’s spoorlijn van Belgrado naar Bar

Fabian Vendrig beschrijft een spoorlijn die werd aangelegd toen Joegoslavië nog één land was. Tegenwoordig loopt deze lijn, een prestigeproject van de toenmalige president Tito, door drie landen. Lees verder.


Zomervakantie in de Allgäu

Als we straks weer kunnen reizen, dan heeft volgens Peter de Winter de Allgäubahn in Beieren veel te bieden voor de vakantie­vierende treinliefhebber. Interessant treinverkeer in een prachtige omgeving. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer aandacht voor twee treinen die door Bunnik kwamen gesneld: een TEE in 1977 en de Sonderzug nach Pankow in 2005. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Buiten-gewoon: de tram in Karachi. Spoorraadsel. Onderweg. Spooragenda. Kort nieuws. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.