NVBS Actueel is de digitale maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Een nieuwe lente, een nieuwe NVBS Actueel. Komende activiteiten. Themadag “Railatlassen”. Nieuwe website voor de NVBS. Jaarverslag 2017 NVBS Actueel. Fotorondzendingen. Digitale wisselexpositie. Het volgende nummer. Lees verder.


Portret: Peter van der Vlist

Peter van der Vlist heeft een passie voor stroomlijnmaterieel. Hij schrijft al sinds 1968 voor Op de Rails. Ook is hij actief in de SNR en de Vrienden van het Spoorwegmuseum. Verder was hij betrokken bij de oprichting van de Stibans. Lees verder.


Extra: de Betuweroute

Masterclass over de Betuweroute, een goederenlijn die eigenlijk niemand wilde. Deze interessante bijeenkomst werd mede georganiseerd door de NVBS. Lees verder.


Railreizen en excursies

Driemaal zweven op een dag: een trip door Duitsland op donderdag 17 mei 2018. En wie nog mee wil met de Koningsdagrit, moet zich meteen aanmelden. Lees verder.


Toen en nu…

In deze rubriek laten we aan de hand van foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer: station Berkel en Rodenrijs, van treinkaartje naar pannenkoek. Lees verder.


Vakantietip

Verkenningen in Noord-Frankrijk: over hoge seinhuizen en ronde locloodsen. Lees verder.


Railtip

Beneluxtreinen rond Dordrecht. Twee tips voor fotografen, bruikbaar tot en met zondag 8 april. Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Boeken, dvd’s en andere publicaties uit het aanbod van de NVBS-winkel. In de bonus: The Tramway Revolution in France (5 delen). Lees verder.


Te leen

Nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s in de collectie van de bibliotheek in Amersfoort. Lees verder.


Zoekplaatjes

Twee foto’s met bijzondere Franse rijtuigen, en een foto van een Duitse stoomloc op een onbekende locatie. En natuurlijk aandacht voor de zoekplaatjes van vorige maand. Lees verder.


En nog even dit…

Red de Amsterdamse museumtram. Stoomtrein Katwijk Leiden in gevaar. Trein terug naar het Hofplein. Museum van Zuilen zoekt vrijwilligers. Hoe fotografeer je een trein? Vijftien treinritten maken Lelystad Airport overbodig. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.