NVBS Actueel is de digitale maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

De overeenkomst tussen spotten en sportvissen. Komende activiteiten en terugblik op afgelopen activiteiten. Nieuwe wisselexposities. Reacties op het vorige nummer. Oproep railgoederenvervoer. Inhoud Op de Rails. Lees verder.


Maarten van Rossem

Maarten van Rossem kunt u kennen van de televisie, maar hij heeft ook een heel aardig boekje geschreven: “Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is”. Een interview in het Spoorwegmuseum. Lees verder.


Ledenvergadering

De jaarlijkse ledenvergadering van de NVBS, op 7 april 2018 in Flora Boskoop. Speciale gast was NS-topman Roger van Boxtel. Die heeft niets tegen concurrenten, “mits ze een beetje klein blijven”. Lees verder.


Speurtocht in de Haarlemmermeer

Voorafgaand aan de ledenvergadering vond een excursie plaats, waarin gezocht werd naar restanten van de Haarlemmermeerlijnen. Frank Hoogenboom doet verslag. Lees verder.


Railtip

De tram van Woltersdorf. “Gute Fahrt” in het tweeasser-tramparadijs bij Berlijn. Een railtip van onze redacteur Paul van Baarle. Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Boeken, dvd’s en andere publicaties uit het aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Te leen

Nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s in de collectie van de bibliotheek in Amersfoort. Lees verder.


Zoekplaatjes

Twee foto’s van een nieuw Nederlands station, maar welk station zien we hier? En een vraag over Duitse VDM-nummers op werkmaterieel. Verder aandacht voor de zoekplaatjes van vorige maand. Lees verder.


Toen en nu…

In deze rubriek laten we aan de hand van foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer: de Hembrug voor en na de sloop. Lees verder.


En nog even dit…

Tips voor de fijnproevers. Tentoonstellingen en evenementen in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Culemborg, Utrecht en Maldegem. Met de Eurostar naar Londen. Nieuwe route Beneluxtrein. Het noordelijkste station. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.