NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. Wat is er te doen? Nieuwjaarstoespraak. Foto van de maand. Capaciteits­vergroting op het spoor. Subsidie voor de SNR. Waarom de NVBS? De NVBS komt naar je toe. Het januari­nummer van Op de Rails. Lees verder.


Op reis met de SNE

Flexreis Liverpool. Verslag Oliebollenrit met Jaap. Nog één keer Noord-Spanje (een ontmoeting met Rail Away). Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van onze verenigings­winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of – als je lid bent – kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS. Lees verder.


Weihnachtszug S-Bahn Berlin: Endlich wieder da!

John Krijgsman vermaakte zich op 16 december 2023 tijdens een ritje met de traditionele Weihnachtszug van de Berlijnse S-Bahn. Lees verder.


Het trambedrijf van Osaka (大阪市)

Naar aanleiding van de geplande verre reis naar Japan doet Paul van Baarle verslag van zijn bezoek aan Osaka in 2018 met actualisatie naar de stand van nu. Lees verder.


Educatieve modelbanen

Het nadeel van echte treinen is dat ze groot zijn en vaak snel uit beeld verdwijnen. Vandaar de populariteit van modeltreinen: je kunt er je eigen over­zichte­lijke spoor­wereld mee creëren. Ook zijn er meer of minder educatieve modelbanen mee te bouwen. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: voorstadstreinen rond Dublin in 1970 en 2023. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Reclame op tramkaartjes (uit de schat­kamer van de SNR). Bergtreinen. Taj Mahal en windmolens. De tram van het Bijbels Openlucht­museum. Railtips. Lees verder.



NVBS Actueel

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren

Vaste medewerkers

Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
Gerrit C. van Straaten

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Aanmelden/wijzigen

Klik hier om je aan te melden of gegevens te wijzigen.

Afdrukken/downloaden

Wil je een artikel afdrukken of downloaden? Gebruik dan de afdrukfunctie van je browser. Meestal zit die onder de drie puntjes rechts­boven in het scherm. Om te downloaden kies je in plaats van een printer voor opslaan als pdf.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van de redactie.


Meer NVBS

Website nvbs.com

NVBS op Facebook

NVBS op Instagram

NVBS op YouTube

NVBS op Flickr!

NVBS op X

NVBS op LinkedIn