Op reis met de SNE

Flexreis Liverpool

In het noordwesten van Engeland, waar de Mersey in de Ierse Zee stroomt, ligt Liverpool. De zware industrie is verdwenen en het havengebied heeft een ware metamorfose ondergaan, maar de Beatles staan nog op hun voetstuk en de indrukwekkende Anglicaanse kathedraal op de heuvel St. James’ Mount torent boven dit alles uit. Díe stad met een half miljoen inwoners is een ruime week de onze tijdens de Flexreis die tussen maandag 17 en dinsdag 25 juni 2024 plaatsvindt.

De Flexreis is een reisvariant waarbij vanuit één centraal gelegen plaats alle excursies plaatsvinden; verkassen en verslepen van de koffers is er dus niet bij. Vanuit Liverpool worden de preserved East Lancashire Railway en de Llangollen Railway bezocht en gaan we met twee museumtrams het net van Blackpool verkennen. En we sluiten aan bij een mainline stoomrit over de Settle-and-Carlisle Railway en het beroemde Ribblehead-viaduct. Een regionale pas geeft de mogelijkheid om twee van de drie vrije dagen in de omgeving van Liverpool door te brengen.

De inschrijving voor deze afwisselende reis start op vrijdag 9 februari. Kijk dan voor meer details en de aanmelding via de SNE-Reiswinkel op www.nvbs.com.

Station Llangollen in Wales, fraai gelegen aan de rivier de Dee. Vanuit deze plaats staat een retourrit naar Corwen op het programma. Foto: DeFacto (Wikipedia).

Verslag Oliebollenrit met Jaap

Op de voorlaatste dag van 2023 werd Blokkendoos mC 9002 ‘Jaap’ van de Stichting 2454CREW ingezet voor de jaarafsluiting. Een route door Midden-Nederland bracht de 144 deelnemers van Amsterdam naar Amersfoort of omgekeerd. Het verslag staat online. Volg hier het verloop van de rit en bekijk de foto’s (en één filmpje).

Het stationsgebouw van Den Dolder stamt uit 1914 en is tien jaar ouder dan Blokkendoos mC 9002, 30 december 2023. Foto: Ronald Bokhove.

Nog één keer Noord-Spanje

Tijdens de Treinvakantiereis naar Noord-Spanje liep groep B op de Pajares-pas op 22 mei 2023 het opnameteam van Rail Away tegen het lijf. De bijbehorende uitzending vond op 11 januari plaats. Daarbij is ook het NVBS-reisgezelschap in beeld gebracht, helaas zonder de naam van de vereniging te noemen. Nico Spilt heeft het betreffende fragment uitgeknipt en van de Rail Away-herkennings­melodie voorzien:

Bas Eshuis heeft als deelnemer aan de NVBS-reis op zijn beurt de ‘crew’ van Rail Away gespot. Pajares, 22 mei 2023.

Ronald Bokhove



Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducés kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies