NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Van de redactie. Komende activiteiten. Wisselexposities. Jan Vogels: zestig jaar NVBS-lid. Op de Rails augustus 2018. Lees verder.


Portret van een Haagse machinist

De verrassende kanten van Chris Westerduin. Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Leo de Jong bespreekt weer een flink aantal boeken en andere publicaties uit het aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Nieuw in de NVBS-bibliotheek

Een greep uit de veelheid aan boeken, tijdschriften en dvd’s die NVBS-leden kunnen lenen in de bibliotheek van de NVBS. Lees verder.


Sporen in Moselle

Het Franse departement Moselle biedt een interessante combinatie van railvervoer: bosbouwspoor, heel breed spoor en hoge­snelheidsspoor. Frits van Buren nam poolshoogte. Lees verder.


Met ‘Elinka’ naar Bechyně

Een bijzondere spoorlijn in Tsjechië: de lijn van Tábor naar Bechyně. De geschiedenis hiervan herleeft tijdens een rit met de 115 jaar oude motorwagen ‘Elinka’. Paul van Baarle doet verslag. Lees verder.


Toen en …

De metamorfose van Amersfoort: van materieel ’36 tot VIRM. En wat is er over­gebleven van het oude stationsgebouw? Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Deze keer aangevuld met historische filmbeelden uit het archief van de SNR. Lees verder.


Nog even dit

Buffel naar Spoorwegmuseum. Spoorweg­museum­kamer in Stayokay Utrecht. ‘Beek’ door Marieke van Ruitenbeek. Den Bosch onder stoom. Webcam Helmond. Spoorbrug bij Zeist gesloopt. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
John van der Wal

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.