NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. De NVBS en het corona­virus. Excursies. Foto van de maand. Jan Willemse 60 jaar lid. Interessante links. Het maart­nummer van Op de Rails. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van onze verenigings­winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of (als je lid bent) kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS. Lees verder.


Het viaduct van Chaumont

Frits van Buren nam een kijkje bij het grootste Franse viaduct met meer etages. Dit imposante bouwwerk bevindt zich vlak bij de stad Chaumont in het departement Haute-Marne. Lees verder.


Buckower Kleinbahn

Paul van Baarle verzorgde een railtip voor betere tijden over de Buckower Kleinbahn, 50 kilometer ten oosten van Berlijn. Lees verder.


Waterstoftrein

Onlangs vonden in Groningen proefritten plaats met een ‘waterstoftrein’. Frits van Buren schrijft over de principes en de toepassing van waterstof als energiebron. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze keer aandacht voor de grote veranderingen die het station Trindade in de stad Porto heeft ondergaan. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

‘Missie NS’ op tv. Blauwe Engel naar Twente. Uit de schat­kamer van de SNR: stoom­trams in Neder­land. Buiten-gewoon: de Trossinger Eisenbahn. Spoor­raadsel: snack­automatiek. Spooragenda. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.