NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Je kunt je aanmelden via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Komende NVBS-activiteiten. Boek­presentaties “Van huis tot huis per spoor” en “Amsterdam–Brussel”. Model­baan Tatar Sunda. Wissel­expositie Luxemburg. Foto­rondzending 629. Hoofd­bestuur zoekt penning­meester. Het mei­nummer van Op de Rails. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS Winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken, tijdschriften en dvd’s die je kunt bekijken of lenen in de NVBS Bibliotheek. Lees verder.


Flexreis 2019 naar München

Aan het einde van de zomer staat weer een Flexreis op het programma. Tien dagen naar München, waarbij excursiedagen en vrije dagen elkaar afwisselen. Lees verder.


Op reis met de NVBS

Al sinds 1931 organiseert de NVBS excursies en reizen. Wat hier allemaal bij komt kijken lees je in het interview met reisleider Geert Gorissen. Lees verder.


Op de WR naar de Brenner

Dick van der Spek (bekend van zijn tekenwerk voor Op de Rails en vele boeken) haalt herinneringen op aan de tijd dat hij als kelner werkte op reisbureautreinen. Lees verder.


Bezoek aan België

Frits van Buren bezocht België. Hier werd gevierd dat 150 jaar geleden de eerste tram op de rails verscheen. Ook het stoomfestival in Maldegem was weer de moeite waard. Lees verder.


Rails in de Puy-de-Dôme

René Janson kwam in het midden van Frankrijk verschillende railsystemen tegen: de Translohr (bandentram) van Clermont-Ferrand, de tandradbaan van Puy de Dôme, en de panoramatrein van de Agrivap. Lees verder.


De Fichtelbergbahn

Martin Bos bracht opnieuw een bezoek aan een smalspoorlijn in Sachsen. Na de Weißeritztalbahn was het de beurt aan de Fichtelbergbahn, in de buurt van Chemnitz. Lees verder.


De tram van Lille

Lille (Rijssel) had vroeger een uitgebreid tramnet. Herinneringen aan het verleden worden bewaard in het trammuseum van Marquette-lez-Lille. Frits van Buren bracht een bezoek. Lees verder.


Toen en …

Toen en … In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: sporen te Hollands Spoor door Paul van Baarle. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Nationale Stoomtreindag. De Haarlemse Noord-Zuid-lijn. Belgisch erfgoed. Kameel krijgt nieuw baasje. Jazz Night Express. Cremallera de Núria. Spoorraadsel. Spooragenda. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.