Flexreis 2019 naar München

Aan het einde van de zomer staat weer een Flexreis op het programma. De vaste deelnemers weten inmiddels wat dat betekent: excursiedagen en vrije dagen die elkaar afwisselen en geen tussentijdse verplaatsingen. Eén keer inchecken (in het hotel welteverstaan) en je bent 10 dagen onder de pannen.

Dit alles vindt plaats in München: de Beierse hoofdstad met bijna 1½ miljoen inwoners, bekend van de Marienplatz, de Frauenkirche en de zomerkastelen van de Beierse vorsten. Maar railliefhebbers zullen meer onder de indruk zijn van het immense kopstation en van de 13 tram- en 8 metrolijnen. Ook in de omgeving is genoeg te doen: de Alpen liggen binnen handbereik en met een BayernTicket kan de grote deelstaat goedkoop worden bereisd op de vier vrije dagen.

Zicht vanaf de St. Peterskirche op de Frauenkirche en het Neues Rathaus in München. Foto: Thomas Wolff (Wikipedia).

De excursies voeren naar de Ilztalbahn (Passau–Freyung) en de Chiemgauer Lokalbahn (Endorf–Obing) waar in beide gevallen een railbus wordt gehuurd. Stoom zwaait de scepter op de metersporige Achenseebahn in Oostenrijk, waar een retourrit per dienstregelingtrein (tandrad) wordt gecombineerd met een rondvaart op het gelijknamige meer. Op de eerste dag wordt een tramexcursie in München gehouden, waardoor je de stad direct beter leert kennen.

Tijdens de Flexreis zal een rit met deze Schienenbus van de Passauer Eisenbahnfreunde worden gehouden. Foto: www.ilztalbahn.eu.

De heenreis is op vrijdag 30 augustus en de terugreis op zondag 8 september 2019. Een gedeelde tweepersoonskamer komt voor leden op € 1075. Meer varianten, het complete programma en een reisbrochure is vanaf 11 juni te vinden op www.nvbs.com. Vanaf dat moment kan via de website worden ingeschreven. Ook in Op de Rails 2019-6 wordt aandacht geschonken aan deze reis.

De Flexreis naar München: dat gun je jezelf.

Martin Vogelaar


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Informatie over de SNE

Reisprogramma 2019 (pdf)