NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. Om te noteren. Foto van de maand. Photoshoppers gezocht. 2021: Europees Jaar van het Spoor. Het juni­nummer van Op de Rails. Lees verder.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van onze verenigings­winkel. De winkel in Amersfoort is onder bepaalde voorwaarden weer te bezoeken. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of (als je lid bent) kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS. De bibliotheek is onder bepaalde voorwaarden weer te bezoeken. Lees verder.


Elke dag opgepakt

Ton Pruissen bracht twee keer een bezoek aan het smalspoornet rond Opalenitza in Polen, in mei 1969 en in april 1985. Het eerste bezoek verliep niet erg soepel: hij werd dagelijks door de politie opgepakt. Lees verder.


Matra en de VAL

Frits van Buren beschrijft het door Matra ontwikkelde VAL-systeem zoals dat bij de metro in Lille en andere steden wordt gebruikt. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: hoe de tram verdween uit Rotterdam Overschie. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Buiten-gewoon: spoor- en tramrijtuigen in een nieuwe functie. Spoorraadsel. Station Huis ter Heide opgeknapt. Utrechtse tram mogelijk naar museum. Spooragenda. Reizen met bus en tram in WO2. Leuke links. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren
Marius Hekker

Vaste medewerkers

Sjoerd Bekhof
Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.