NVBS Actueel is de digitale maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. U kunt zich aanmelden via deze link.  U krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Verenigingsnieuws

Terugblik op twee jaar NVBS Actueel. Uw mening telt. Overzicht van de komende activiteiten in NVBS Centraal. Een nieuwe digitale wisselexpositie. Twee nieuwe foto­rondzendingen. Lees verder.


Railreizen en excursies

Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe? Deze vraag kwam aan de orde tijdens de presentatie van het reisprogramma 2018 van de Stichting NVBS-excursies. Lees verder.


Bezoek aan Railcenter Amersfoort

Verslag van een bezoek aan het Railcenter in Amersfoort. In dit kennis- en opleidingsinstituut is met medewerking van de NVBS een grote fotowand tot stand gekomen. Lees verder.


Hoe loc 1201 weer turquoise werd

Aad de Meij van de Stichting Klassieke Locomotieven (KLOK) onthult de code van de turquoise verf die op NS-loc 1201 is aangebracht. Lees verder.


Interview met René Platjouw

René Platjouw is al meer dan 40 jaar trambestuurder in wat hij noemt “Theater Amsterdam”. Daarnaast is hij actief voor diverse vrijwilligersorganisaties, waaronder natuurlijk de NVBS. Lees verder.


Uit de winkel gelicht

Aandacht voor nieuwe boeken en dvd’s die in de NVBS-winkel te koop zijn. Ook te bestellen via internet, zonder verzend­kosten, maar alleen voor NVBS-leden. Lees verder.


Te leen in de bibliotheek

Ook de collectie van de NVBS-bibliotheek in Amersfoort is weer met interessante boeken uitgebreid. In te zien of te lenen door leden van de NVBS. Lees verder.


Railtip

In Bielefeld is het einde in zicht voor de roemruchte Stadtbahn M8C-trams, een ontwerp uit 1975. Lees verder.


Vakantietip

De Harz is in elk seizoen een bezoek waard. Maar als er sneeuw ligt is het extra bijzonder om hier stoomlocs te zien zwoegen. Lees verder.


Toen en …

Een groene Plan V in Utrecht: in 1974 niet ongewoon, in 2004 toch wel bijzonder. Twee foto’s laten zien hoe emplacement Utrecht is veranderd. Lees verder.


Zoekplaatjes

Twee nieuwe zoekplaatjes. En de reacties op de zoekplaatjes van de vorige keer. Een enkel plaatje was heel makkelijk, andere lijken of leken onoplosbaar. Lees verder.


En nog even dit…

Reacties op het vorige nummer. Een film van Kees van de Meene over het seinwezen bij NS. Van Rode Plein naar Chinese Muur (boek). Rotterdam krijgt een RotterTram. Nieuwe afleveringen Rail Away. Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.


Print Friendly, PDF & Email

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Sjoerd Bekhof
Frits van Buren
Derk Doeven
Marius Hekker

Medewerkers

Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol
Marc Schmitz
Brian Veltman
Arno Verhagen
John van der Wal
Maurits van Witsen

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.