Reisprogramma 2018

Het jaar 2017 is bijna ten einde, dus is de reisblik op het nieuwe jaar 2018 gericht. Op zaterdag 2 december heeft de Stichting NVBS-Excursies de buitenlandse bestemmingen en de binnenlandse plannen gepresenteerd op een gezellige informatiebijeenkomst in Amersfoort, waar circa 90 belangstellenden op afkwamen.

De inschrijvingen voor de Winterreis naar Oostenrijk en Slovenië en voor de Verre Reis naar Iran zijn inmiddels gesloten, dus de vraag was wat de SNE nog meer in petto heeft. Voor de meerdaagse excursies is dat een voorzomerreis naar Nice, Sardinië en Milaan, een zomers tramweekeinde in Keulen en een nazomerreis naar Zuid-Engeland. Ook wordt in het najaar van 2018 weer een Schönes Wochenende georganiseerd.

Voor een dagje uit kan op Koningsdag met Hondekop 766 een grote rondrit worden gemaakt en staat voor het najaar een havenrit in Delfzijl op het programma. We gaan in 2018 weer spoorzoeken, ditmaal in de Haarlemmermeer en bij de Gelderse Tramwegen.

Verder hebben we drie Schwebebahnen op één dag in petto en krijgen we een spoors kijkje achter de schermen in Madurodam. Met een tramexcursie naar Antwerpen en een Oliebollenrit sluiten we het jaar 2018 af. Een jaar waarin we weer vele liefhebbers hopen te trekken.

Ronald Bokhove

Veel belangstellenden in NVBS Centraal voor het jaarprogramma 2018 op 2 december 2017. Foto Ronald Bokhove.

Italiaans tafereeltje met Fiat-motorwagen ADm51 (1958) in een bijrol. Alghero, 29 december 2015. Foto Ronald Bokhove.

Kustlijn bij het Engelse Dawlish met een vierwagenstel van CrossCountry op 13 januari 2016. Foto: Farzeymedic (Wikipedia).


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden en hun introducé’s kunnen zich hier voor aanmelden.

Meer informatie over de SNE: www.nvbs.com/excursies.

Voor de brochure met het programma voor 2018 klik hier (pdf).