Kruisen in Lichtenvoorde-Groenlo

In de herfst van 1970 staan links een DE1 + DE2 als trein naar Apeldoorn en rechts een DE1 uit Apeldoorn naar Winterswijk. In die dagen reed NS nog van/tot Apeldoorn. De nummers en de datum heb ik toen helaas niet opgeschreven. Het is de situatie voor de modernisering eind jaren 1970 met lichtseinen en ter plaatse bediend blokstelsel.

Deze foto is gemaakt op 18 april 2013. De situatie is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Links Arriva 367 naar Winterswijk en rechts Arriva 372 naar Zutphen.

Er wordt dus al decennia lang gekruist in Lichtenvoorde-Groenlo. Het foto­standpunt is vrijwel identiek, maar alles is totaal veranderd. Alleen de bomen in de achtergrond staan er nog.

Tekst en foto’s: Evert Heusinkveld


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie