Nieuw in de NVBS-bibliotheek


Trains to the Russian River

Fred A. Stindt schreef in 1974 dit interes­sante 80 bladzijden tellende boekwerk met deze intrigerende titel. Een Russische rivier in Californië? Neen dus, maar wel een plaats genaamd Moscow. Het betrof Russische emigranten, die zich daar vestigden ten noorden van San Francisco. Dat wat betreft de Russian River.

Maar het gaat in dit boek over twee spoorwegmaatschappijen, Northwestern Pacific op smalspoor en de San Francisco & North Pacific (normaalspoor), die beide langs de Russian River hun route hebben. Een boeiend verhaal met vele zwart-witfoto’s van redelijke kwaliteit. De beide, gelieerde, maatschappijen zijn opgericht rond 1870 en werden opgeheven in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is een boeiend relaas met veel relevante details. En de foto’s geven een passende omlijsting aan dit lees- en kijkboek!

Lenen of reserveren: Sa-720.707


London ’s Underground Suburbs

Dit 137 pagina’s tellende Engelse boek is geschreven door Dennis Edwards en Ron Pigram. Het gaat nou eens niet over de metro, in Londen dus Underground, die iedereen die in Londen geweest is wel bezocht heeft. Neen, dit gaat over de bovengrondse ondergrondse in de buiten­wijken. Er staat zegge en schrijve niet meer dan één foto in die onder het maai­veld is opgenomen.

De zwart-witplaatjes zijn meer informatief dan uitblinkend in kwaliteit. De tekstuele informatie is uitgebreid en zeer toe­gankelijk en bevat zo hier en daar ook de bekende onderkoelde Britse humor. Dit boek uit 1986 beslaat de geschiedenis vanaf de bouw tot het jaar van ver­schijnen. Een boek met veel aanvullende informatie voor de liefhebber van London.

Lenen of reserveren: Ua-481.030


PKP Passenger Cars

Individual and Group Transfer Offer

Dit boek met 62 bladzijden is een cata­logus uit 1996 van de Poolse spoor­wegen PKP. Hier staan rijtuigen in die je in- en exclusief locomotief kunt huren. Alle soorten passagiersrijtuigen op normaal- en smalspoor komen aan bod. Naast de normale reizigersrijtuigen: lig- en slaap­rijtuigen, restauratie- en buffet­rijtuigen. Verder ook nog ‘antieke’ drieassige rijtuigen, die wij ook wel bij onze museum­lijnen kunnen tegenkomen.

Het zijn k(l)eurige foto’s, met veel additio­nele informatie die de zaak completeert. Dus heb je wat te vieren, bij de PKP kun je terecht!

Lenen of reserveren: Sm-541.019


Rutger Ruempol

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw in de bibliotheek

Gerhard Riesthuis en Rutger Ruempol selecteren elke maand enkele bijzondere nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Dit is slechts een greep uit de veelheid aan boeken en dvd’s in de collectie.

Meer informatie over de bibliotheek en over het lenen van boeken.