Van ongebruikte spoordijk tot Westelijke tak

Amsterdam Sloterdijk in 1969 en 2019

In de late middag van 10 juli 1969 sta ik op de zanddijk van wat er over is van de geplande aanleg van de Ringspoorbaan om Amsterdam. Tot de aanleg daarvan is besloten in de jaren 20 van de vorige eeuw. Maar door het uitbreken van WOII en de bezetting van Nederland door de Duitsers is de afbouw van deze Ringspoor­baan stopgezet en heeft het dijklichaam er jarenlang nutteloos gelegen. Totdat de Westtak aangelegd werd die op 31 mei 1986 in gebruik werd genomen, tegelijk met het daarbij behorende nieuwe station Sloterdijk.

Op de foto hierboven is een vijfwagenstel van het type Mat.’40 te zien. Door de oorlogsperikelen werd deze serie pas in 1942 in gebruik genomen. Het stel komt uit de richting Haarlem en rijdt richting het oude Sloterdijk. Het is voorzien van een grote bagage-afdeling en toiletten. Het fraaie vlinderportaal is vervangen door eentje van H-profielen omdat de bovenleiding lager moest hangen om onder het viaduct van de pas aangelegde Coentunnelweg door te kunnen. Dat er nutteloos bijliggen van “de dijk” zoals deze in Amsterdam West genoemd werd viel wel mee. Je kon er lekker graven, verstoppertje spelen en als er sneeuw lag met een sleetje naar beneden glijden. Tot circa 1975 heb ik in die buurt gewoond.

Op 21 mei 2019 sta ik er weer, op ongeveer dezelfde plek. Maar nu aan het zuidelijke einde van het perron van het nieuwe Sloterdijk “hoog”. Inmiddels is de vorige eeuw geplande Ringspoorbaan hier in 1986 afgebouwd als Westtak. Nog herkenbaar, maar vanuit een andere hoek, is het witte flatgebouw, waar nu allerlei antennes op staan. Er is flink gebouwd in die tussentijd en met bulldozers, graafmachines, heimachines en andere werkmaterieel is de plek stevig overhoop gehaald. Zou ik op dezelfde plek willen staan als in 1969, dan zou ik iets verderop midden op het metrospoor moeten gaan staan.

Het treintje van het type SLT, komt uit de richting Schiphol, berijdt de in 2003 geopende Hemboog en gaat richting Hoorn. De halte aan deze boog is in 2007 in gebruik genomen en maakt deel uit van het station Sloterdijk. Het treinstel heeft geen toiletten en bagageruimte aan boord, maar wel een speciale ruimte voor passagiers met een fiets. Ja, de tijden veranderen en ik veroorloof mij wel te zeggen dat Nederland volgebouwd is.

Fons van der Jagt


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: de ring­spoorbaan bij Amsterdam Sloterdijk in 1969 en een halve eeuw later, gefotografeerd door Fons van der Jagt.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie


Waar is dit?

In Op de Rails van april 1984 staat een artikel van Erik Zwierstra over de westelijke tak van de Amster­damse ringspoorbaan. Op blz. 100 staat een kaartje; de twee foto’s zijn gemaakt halverwege de punten 14 en 15, kijkend naar het zuiden.


Klik op het kaartje voor een ver­groting. De fotograaf stond bij de rode stip.