Zoekplaatjes

Meestal stromen de reacties binnen na het verschijnen van nieuwe zoekplaatjes, maar afgelopen maand was de oogst mager. Er kwam slechts één oplossing binnen voor één foto. Daarom gaat de rest in de herkansing. Bovendien nog drie nieuwe foto’s waar we graag meer informatie over krijgen. Reacties, graag met het fotonummer erbij, zijn welkom via nieuwsbrief@nvbs.com.

DIA101254-373-06. Een dia uit mei 1986 gemaakt door Jan Vogels. De vraag: waar is dit?

DIA101421-072-0372-08. Een dia van Luijendijk uit 1979. Ergens in Zwitserland, maar waar?

DIA101301-0302. Motorwagen T 47 van de Kleinbahn Leer-Aurich-Wittmund (Kreisbahn Aurich), gefotografeerd op 28 oktober 1969. Ergens tussen Aurich en Esens, maar waar precies?

De vorige zoekplaatjes

SPNSP3619. Deze foto komt van de afdeling Voorlichting van NS. De vraag: waar en wanneer is deze foto gemaakt? Lennart Visser zag het direct: dit is het viaduct over de Dorpsstraat in Westervoort. Het originele viaduct was in de oorlog door de Duitsers opgeblazen. Het zand is van het opruimen van de restanten en de stapel met stenen komt van het oorspronkelijke viaduct. Met de herbouw is begonnen in 1946. Een foto hiervan is te zien in een digitale wisselexpositie op de website van de NVBS. Een foto van het huidige viaduct is te zien op www.railtrash.net.

In de herkansing

SPNSP0000. Locomotief NS 3747 is ontspoord, waarschijnlijk na een botsing. Op de vraag om meer informatie over dit ongeval zijn geen reacties gekomen.

SPNSP1976. Een foto voor een folder over fietsen en wandelen met NS. De folder is in 1977 uitgegeven. Op de vraag naar de locatie van deze foto zijn geen reacties gekomen.

SPNSP2668. Dixie avant la lettre: een toiletgebouwtje bij een station of dienst­woning langs het spoor. Vermoedelijk uit de jaren 50. Gevraagd zijn de locatie en mogelijk een betere datering. Hier zijn geen reacties op gekomen.

SPNSP3261. Een foto van B.J. Sterkenburg uit de jaren 60 of 70 van een geheim­zinnig apparaat. Het heeft te maken met wielbanden. Wat is dit voor apparaat en waar diende het voor? Een nauwkeurige datering en de locatie ontbreken ook. Op deze foto zijn geen reacties gekomen.


Hans de Haan (fotoselectie), Nico Spilt (tekst)

Print Friendly, PDF & Email

Zoekplaatje: wie het weet…

De NVBS krijgt weleens foto’s die niet of onvolledig zijn gedocumen­teerd. De beheerders van onze collectie moeten dan op basis van hun kennis te werk gaan bij het be­schrijven van zo’n foto. Soms is daar­bij hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld van de lezers van NVBS Actueel.

Kun jij meer vertellen over de hier getoonde foto’s? Mail dan naar nieuwsbrief@nvbs.com. Vermeld altijd het fotonummer.