Jubileumexcursie NVBS ‘Andere tijden’ trekt ruim 200 deelnemers

door Oege Kleijne

Op z’n minst tweehonderd deelnemers telde de Stichting NVBS-Excursies die de jubileumexcursie “Andere tijden” in het kader van het 85-jarig jubileum van de NVBS organiseerde. Daarbij kwamen op 8 oktober 2016 lightrail-dieseltreinstellen van alle bekende Nederlandse vervoerders naar Beekbergen om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals een line-up en ritten op de lijn Apeldoorn – Dieren. Wie dit evenement heeft gemist of nog even wil nagenieten, op social media staan foto’s en filmpjes, waaronder op YouTube.

Op de foto de line-up in Beekbergen met van links naar rechts: Arriva 257, Veolia 358, Breng 5048 en Syntus 40. Foto: Ernst van Gulden.

Nog plaatsen vrij voor NVBS-Lustrumcongres op 12 november 2016

Wie zich nog niet heeft aangemeld voor het Lustrumcongres met prominente sprekers uit de wereld van het railvervoer, moet niet te lang wachten. Er zijn nog plaatsen vrij. Aanmelding is mogelijk via de webwinkel van de NVBS. Ook niet-leden en studenten zijn van harte welkom om zich aan te melden. Tijdens dit congres spreken vooraanstaande sprekers uit de wereld van het railvervoer over de ontwikkeling van dat vervoer in de periode van 1991 tot 2031.

Ook het goederenvervoer per trein komt aan bod tijdens het Lustrumcongres, waarop Toon Habers, oprichter en mede-eigenaar van Locon Nederland, zijn toekomstvisie geeft. Op de foto een beladen vuilnistrein van dit bedrijf met locomotief 220 langs het Apeldoorns Kanaal in Apeldoorn op 26 mei 2016. Foto: Oege Kleijne.

Ook nog plaatsen vrij voor historische tramrit

Hoewel het aantal aanmeldingen voor de tramrit voorafgaand aan het Lustrumcongres snel toeneemt, zijn er ook nog enkele plaatsen vrij. De Stichting RoMeO zet voor deze rit door Rotterdam historisch trammaterieel in. Het boeken van een losse tramrit is niet mogelijk; dit kan alleen in combinatie met deelname aan het congres.

Voorafgaand aan het Lustrumcongres kan een rit worden gemaakt met historisch RET-trammaterieel van de Stichting RoMeO. Foto: Maurits van den Toorn.

Informatie en aanmelding

Meer informatie en een overzicht van de deelnamekosten van het Lustrumcongres en de historische tramritten zijn hier te vinden.

Laatste twee sprekers Lustrumcongres nu ook bekend

Paul Muré en Wubbo Boiten zijn de twee railliefhebbers die tijdens het Lustrumcongres op 12 november 2016 geïnterviewd worden over de beleving van hun hobby. John Krijgsman, die tijdens het Lustrumcongres dagvoorzitter is, zal Paul en Wubbo daarover “aan de tand voelen”.

Paul Muré (links, foto: Sieger de Boer) en Wubbo Boiten geven ook hun medewerking aan het Lustrumcongres. Zij zullen hun hobbyervaringen met de zaal delen.

Nog meer zoekplaatjes

NVBS-lid Marc Schram zoekt hulp bij het nader determineren van foto’s van (vermoedelijk) de omgeving van de kolenmijn van het Belgische Zolder. Reacties graag naar mgschram@bart.nl


Print Friendly, PDF & Email

NVBS-kalender ook voor niet-leden

De onlangs verschenen NVBS-kalender 2017 is ook voor niet-leden van de vereniging verkrijgbaar. De kalender onderscheidt zich van soortgelijke uitgaven door originele invalshoeken, bijzondere onderwerpen en fraaie foto’s rondom het railvervoer. Elke twee weken behandelt de redactie van de kalender een toegankelijk geschreven onderwerp dat met bijzondere foto’s wordt gelardeerd. Daardoor kan de NVBS-kalender ook uitstekend dienst doen als verjaardagscadeautje of geschenk rond Sinterklaas en kerst. Exemplaren zijn per post (binnen Nederland, dus inclusief verzendkosten) te verkrijgen voor €15,50 met bestelnummer 800-2017.

De voorzijde van de NVBS-kalender 2017 met een metro naar Gein en een passerende Intercity Direct met loc 186 012 op het station Jan van Galenstraat te Amsterdam op 16 mei 2016. Foto: René Platjouw.

Ook gratis de NVBS-kalender ontvangen?

NVBS-leden ontvangen de kalender in september gratis als voordeel van het lidmaatschap. Wie in de maanden oktober/november het lidmaatschap  aanvraagt en de contributie overmaakt, krijgt de kalender 2017 alsnog gratis toegezonden.