Tiendaagse treinreis naar de Engelse zuidkust

De SNE organiseert eind augustus een interessante en ontspannen tiendaagse reis naar Zuid-Engeland met slechts twee standplaatsen: Exeter en Brighton. De reis bestaat uit een combinatie van reisdagen, drie vrije dagen en vier excursies waarbij we museumlijnen bezoeken en van hun reguliere treinen gebruik maken.

Op vrijdag 24 augustus 2018 vertrekken we vanuit Amsterdam naar Exeter waarvandaan we een dag later de South Devon Railway en het festival Rails & Ales bezoeken. Op zondag wordt met een dagexcursie de eveneens preserved Dartmouth Steam Railway bezocht en maken we een boottocht over de Dart en het estuarium. De vrije maandag kan worden benut om bijvoorbeeld Plymouth of Penzance aan de Cornish Rivièra te bezoeken.

Een dag later reizen we ‘binnendoor’ naar de beroemde badplaats Brighton voor vijf overnachtingen. Op woensdag bezoeken we de Bluebell Railway, de oudste normaalsporige museumlijn ter wereld uit 1960. Op de vrije donderdag is het mogelijk om naar Londen te gaan, maar ook een verkenning van het Zuid-Engelse spoornet of het Isle of Wight behoren tot de mogelijkheden.

Een excursie naar de Romney, Hythe & Dymchurch Railway, die met een prachtige collectie smalspoor-stoomlocomotieven in een schaal van 1 op 3 rijdt, staat voor de vrijdag op het programma. Na een laatste vrije dag gaan we op zondag 2 september via Londen met de rechtstreekse Eurostar (onder voor­behoud) weer terug naar Nederland.

De reissom voor een gedeelde tweepersoonskamer komt voor leden op € 1470. Voor een eenpersoonskamer moet € 2130 worden neergeteld. Uitgebreide informatie met een brochure en het dag-tot-dagprogramma is vanaf vrijdag 8 juni 2018 te vinden op de website van de NVBS. Op deze datum start de inschrijving van deze, naar het zich laat aanzien populaire, reis die wordt georganiseerd door Rob Zoomer en Martin Vogelaar.

Rob Zoomer

Loc 5786 van de South Devon Railway heeft op 11 augustus 2008 veilig voor station Buckfastleigh. Foto: Tony Hisgett (Wikimedia).

Loc 5 ‘Hercules’ van de Romney, Hythe & Dymchurch Railway op 30 september 2006 in New Romney. Foto: Ben Vincer (Wikimedia).


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden.

Algemene informatie over de SNE: www.nvbs.com/excursies.

Aankondigingen van reizen en excursies vindt u hier.

Voor de brochure met het programma voor 2018 klik hier (pdf).