Zoekplaatjes

Wederom een aantal foto’s waar we graag meer informatie over krijgen. Reacties, graag met het fotonummer erbij, zijn welkom via nieuwsbrief@nvbs.com.

DIA167074-667-31 werd gemaakt op 15 december 2007. We zouden graag de locatie weten. Inmiddels hebben we al heel veel antwoorden gekregen, zodat het raadsel wel is opgelost. In het juninummer komen we hier op terug.

DIA167074-999-10 toont treinstel 273 van het Spoorwegmuseum, mogelijk in Heerlen. Het treinstel was daar op 18 augustus 1998, maar omdat de bomen kaal zijn kan die datum niet kloppen. Daarom de bekende vraag: waar en wanneer?

DIA167074-999-37 toont locomotief DB 219 136 in een werkplaats. Welke werk­plaats? Wanneer ongeveer? Was het een verbouwing of een revisie?

De dia’s 167074-999-38 (boven) en 39 (onder) zijn gemaakt op een emplace­ment in de voormalige DDR. Te zien zijn de locomotieven 312 050, 204 664, 345 975 en 232 198. De dia’s moeten gemaakt zijn tussen 1993 en 2009, maar waar? Ook een nauwkeuriger datering zou welkom zijn.

De vorige zoekplaatjes

SPANS1568. Loc NS 1313 met koninklijke rijtuigen op een onbekende locatie. Ook de datum en de fotograaf zijn onbekend. Er is alleen een afdruk, dus geen dia of negatief. Reacties ontvingen we van Ronald Bokhove, Ad Vijge, Wim Hoekema, Roef Ankersmit, Vasco de Cocq, Gert-Jan Hondelink, Raymond v/d Hoven, Daniel van der Ree, Frank Pennin, Klaas Vijfschagt, Ton Stevenhagen, Clemens Appelman, Carlo Vos, Elbert Conijn, Ruben Janssen en Jaap Kruijt. Die hadden geen moeite met het vaststellen van de locatie: het gaat om Wezep en de trein rijdt van Zwolle naar Amersfoort.

De majesteit zat vast niet aan boord van deze vrij smerige trein; het zal hier om een proefrit of conditierit zijn gegaan. Afgaande op de samenstelling van de trein moet de foto zijn gemaakt in de periode 1984-1987. Ton Stevenhagen vond de sleutel in het blad HOV mei 1985. Op blz. 87 wordt een proefrit Utrecht-Zwolle-Utrecht achter loc 1313 genoemd op 17 april 1985, voorafgaand aan Koninginne­dag 1985. De foto zal dus van deze proefrit zijn gemaakt.

Over Wezep merkt Ronald Bokhove nog op dat dit een van de weinige stations is met een foute bajonetligging van de perrons. Bij een bajonetligging liggen de perrons schuin tegenover elkaar, vaak aan weerszijden van een overweg. Het idee is dat de overweg dan alleen even dicht hoeft als er een trein binnenloopt. Bij een foute bajonetligging liggen de perrons echter precies verkeerd ten opzichte van de overweg.

DIA002-03-11. Deze foto van meetvoertuig 3032 “Jules” is gemaakt door J.W. Schogt op 6 maart 1995. De vraag waar dit is werd beantwoord door Ad Vijge en Vasco de Cocq. Het gaat om Amsterdam Bovendok (Asbd), een inmiddels verdwenen opstelterrein op een eilandje achter de huidige verkeersleidingspost van Amsterdam Centraal.

DIA167074-99-19. Hans Klomp fotografeerde locomotief ACTS 1254 met een lange sleep rijtuigen van de SBB. De locatie is niet bekend. Ook de datum en de aanleiding van deze rit zouden we graag weten. Reacties ontvingen we van Ad Vijge, Vasco de Cocq, Raymond v/d Hoven en Frans-Jozef Janssen. De foto is gemaakt bij Meteren, vlak voor de bocht naar station Geldermalsen. In de achtergrond wordt gewerkt aan de aansluiting op de Betuweroute. Het gaat om een Alpen Express die terugkeert met wintersportgangers. In februari en maart 2002 verzorgde ACTS de tractie van deze treinen in Nederland. Afgaand op de dienstdoende locomotief en de treinsamenstelling moet het hier gaan om de trein van zondagmorgen 17 februari 2002.

DIA167074-328-50. Een foto gemaakt door Hans Klomp van containertrein 60244 (Kijfhoek-Onnen) in de herfst van 2002. De vraag ‘waar’ was een inkoppertje: de trein staat op spoor 8 van Amersfoort. Menig NVBS-bezoeker zal weleens op deze plek hebben gestaan om een plaatje te schieten. In de achtergrond het gebouw Eempolis in aanbouw. Vanwege de steigers was de locatie kennelijk niet in één oogopslag herkenbaar. Maar nu dus wel. Overigens zal het hier niet gaan om een trein naar Onnen, maar de andere kant op. Met dank aan Ad Vijge, Marc Schmitz, Roef Ankersmit, Bas van Heiningen, Martin Verwoert, Vasco de Cocq, Raymond v/d Hoven, Jochem Veenstra, Ton Stevenhagen, Henk van der Wedden, Carlo Vos, Elbert Conijn, Ruben Janssen en Jaap Kruijt.

DIA167074-999-06. Nog een foto van Hans Klomp, die altijd karig was met het noteren van gegevens. We zien een DM90-treinstel met een rangeerrobot. Waar is dit? Ook een idee over de datering is welkom. Reacties ontvingen we van Jeanne Kok, Ad Vijge, Martin Verwoert, Vasco de Cocq, Frank Pennin, Jochem Veenstra, Henk van der Wedden, Dick ten Napel, Clemens Appelman, Carlo Vos, Elbert Conijn, Leo Zilverentant en Ruben Janssen. De locatie is Zwolle, voor het ge­bouw­tje met daarin de kuilwielenbank van de toenmalige werkplaats Zwolle. Met een lierwagen werden de te behandelen treinstellen verplaatst. Op deze plek bevindt zich nu het busstation van Zwolle. Het gebouw in aanbouw rechts op de foto kwam in 2004 gereed, dus de foto zal in 2003/2004 zijn gemaakt.


Hans de Haan (fotoselectie), Nico Spilt (tekst)

Print Friendly, PDF & Email

Zoekplaatje: wie het weet…

De NVBS krijgt weleens foto’s die niet of onvolledig zijn gedocumen­teerd. De beheerders van onze collectie moeten dan op basis van hun kennis te werk gaan bij het be­schrijven van zo’n foto. Soms is daar­bij hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld van de lezers van NVBS Actueel.

Kun jij meer vertellen over de hier getoonde foto’s? Mail dan naar nieuwsbrief@nvbs.com. Wil je op meer foto’s reageren, dan liefst in aparte mailtjes.