Op reis met de SNE

Tramweekend over de grens

Tramliefhebbers kunnen op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 hun hart ophalen als we in Krefeld en Düsseldorf met historisch materiaal de baan op gaan. Met regionale treinen uit Arnhem en/of Venlo rijden we zaterdagochtend naar Krefeld. In de middag vindt daar een rondrit plaats met de Blaue Enzian, een tram uit 1900, waar mogelijk met fotostops. Hierna wordt naar Düsseldorf gereden voor een overnachting. Op zondag wordt met twee museumtrams door de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen getoerd. Aan het begin van de avond bereiken we per trein Arnhem en/of Venlo weer.

Met een gedeelde tweepersoonskamer komt de reis voor leden op € 170, met een eenpersoonskamer op € 225. De inschrijving opent op 12 juli, dan zijn op www.nvbs.com meer details met een link naar de Reiswinkel van de SNE te vinden.

Motorwagen 93 met bijwagen 49 in de Grenzstraße van Krefeld, 3 juni 2023. Bron: Straßenbahnen und Busse in Krefeld.

Stoom in Oberfranken

Tussen donderdag 24 en dinsdag 29 oktober 2024 staat het Schönes Wochenende weer op de reiskalender. Bayreuth in het noordoosten van Beieren is dan voor vier dagen onze uitvalsbasis. De Schiefe Ebene tussen Neuenmarkt-Wirsberg en Marktschorgast staat centraal, vrijdag tijdens het bezoek aan het Deutsches Dampflokomotiv Museum en desgewenst tijdens een wandeling over het Lehrpfad naast de beroemde helling, zaterdag tijdens een stoomrit van de Eisenbahn­freunde Zollernbahn naar Zwickau in Saksen. Stoom afblazen kan op de vrije zondag. Een dag later bezoeken we de afgelegen Rodachtalbahn voor een railbusrit met fotostops. De terugreis voert via Darmstadt voor een laatste over­nachting en een tramexcursie.

De reis is inclusief twee diners en twee lunches. Een gedeelde twee­persoons­kamer komt voor leden op € 725, een een­persoons­kamer op € 880. De inschrijving opent op 12 juli, dan is op www.nvbs.com ook de informatie­brochure te vinden met alle details en een link naar de Reiswinkel van de SNE.

Loc 52 7596 vormt op 26 oktober aanstaande de tractie van de Vogtlandexpress tussen Neuenmarkt-Wirsberg en Zwickau. Op 1 oktober 2023 was de stoom­machine tussen Rottweil en Schwenningen met een Sonderzug te zien. Foto: Maximilian Braun (Eisenbahnfreunde Zollernbahn).

Spoorzoeken NBM

Nog een ruime week en dan vindt de 25e Sporen uit het verleden plaats, de zoek­tocht naar de restanten van de NBM tussen Arnhem en Amersfoort. Er zijn nog plaatsen vrij. Wie per omgaande boekt kan mee op zaterdag 6 juli. En anders is er op 5 oktober nog gelegenheid als de herhalingsexcursie plaatsvindt. Voor beide dagen is de Reiswinkel van de SNE geopend. Geïnteresseerd? Klik dan hier en speur mee tijdens de jubileumeditie van het spoorzoeken.


Ronald Bokhove


Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducés kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies