Wisselexpositie NVBS Centraal

Wisselexpositie NVBS Centraal 2018-04-09T21:11:18+00:00

Spoorkaarten, atlassen en reisgidsen

In de linker vitrine recente en oudere uitgaven van spoorkaarten, atlassen en reisgidsen.
O.a. een aparte atlas van Hongkong waar heel veel spoor ligt en de liefhebber dagenlang over de verschillende railsystemen kan rondrijden.
Ook een exemplaar van de Strassenbahnatlas Deutschland van Blickpunkt Strassenbahn. Vroeger de trambijbel voor Duitsland, nu zijn er de tramatlassen van Robert Schwandl die de hele wereld bestrijken.
Het Museumskursbuch Deutschland, vaste prik voor de Duitslandgangers, met veel informatie over de museumlijnen en musea, zowel trein als tram. De uitgave voor 2018 is nu in de winkel verkrijgbaar.
Van Lok Report verschijnt elke twee jaar een Europa Reiseführer, met per land reistips, de recente spoorontwikkelingen en fotogenieke spoorlijnen aangevuld met actuele kaartjes. “Der Reisebegleiter 2017 CZ/SK” is een handige gids met overzichten van interessante spoorlijnen in Tsjechië en in Slowakije met o.a. fotolocaties, stations met armseinen en rijtijden van goederentreinen.
De uitgave 2018 is eveneens nu te koop in de winkel. Onderin de vitrine voorbeelden van diverse lijnennetkaarten van steden en regio’s, de meeste zijn feitelijk nog steeds gebaseerd op de revolutionaire kaart in 1933 uitgebracht voor de London Underground.

John van der Wal, e-mail: jy1@xs4all.nl

Over de wisselexpositie

Op deze pagina besteden we aandacht aan exposities die door NVBS-leden in de vitrines van NVBS Centraal zijn ingericht.

Contactpersoon: Janny Bonkenburg