NVBS-jubileumborrel met bijzondere terugblikken

De jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de NVBS op 27 februari 2016 stond in het teken van herinneringen, anekdotes en werd omlijst met veel gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Lees verder.


NVBS-afdeling Den Haag zet opnieuw jubilarissen in het zonnetje

door Paul Muré *)

Paul Muré (rechts) sprak beide jubilerende NVBS-leden, de heren L.J. Legger (links), A.M. Reijntjes (daarnaast rechts) toe. Foto: Erik Herbschleb.

Op maandag 29 februari zijn wederom twee leden uit de afdeling Den Haag gehuldigd voor het feit dat ze meer dan 60 jaar lid zijn van de NVBS. Het betrof de heren R.J. Legger uit Leidschendam en A.M. Reijntjes uit Delft. Beiden waren speciaal uitgenodigd om op deze bijeenkomst het speldje uitgereikt te krijgen dat bij dit jubileum hoort. Daarbij ontvingen zij de bijbehorende brief met gelukwensen van de voorzitter van de NVBS, Maikel Rörik, en kregen ze een cadeaubon van de NVBS Winkel in Amersfoort en een bos bloemen.
Bovengetekende sprak als voorzitter van de afdeling Den Haag beide heren toe en schetste daarbij aan de hand van stukjes uit Op de Rails de sfeer zoals die in de vereniging heerste in het midden van de jaren vijftig, toen de beide jubilarissen lid werden van de NVBS. Blijkens de verslagen uit die tijd waren de afdelingsbijeenkomsten ook toen vaak gezellig en werden er interessante lezingen gehouden. Op spoor- en tramgebied is er de afgelopen 60 jaar natuurlijk veel veranderd, maar er blijft altijd genoeg te beleven.
Na de huldiging genoten de meer dan 50 bezoekers van de bijeenkomst van een mooi filmprogramma van Raymond Naber over dieseltreinen in Nederland, met als extra een film over de stoomtramritten tussen Den Haag en Delft in 1989. Ten slotte was er nog een bijzonder feit te vieren: het was de allereerste keer in de historie van de afdeling Den Haag dat er een bijeenkomst was op een schrikkeldag! De eerstvolgende staat alvast gepland op 29 februari 2044…

*) Paul Muré is voorzitter van de afdeling Den Haag.Op maandag 29 februari 2016 zijn wederom twee leden uit de afdeling Den Haag gehuldigd voor het feit dat ze meer dan 60 jaar lid zijn van de NVBS. Lees verder .


Jaarverslag NVBS 2015

Wie zich wil voorbereiden op de algemene ledenvergadering van de NVBS of wie “alleen maar” geïnteresseerd is in wat er het afgelopen jaar bij de NVBS allemaal is gebeurd, kan nu het complete jaarverslag hier vinden.
Ook heet van de naald: een samenvatting van het jaarverslag van de NVBS.


Jaaroverzicht 2015 in NVBS Centraal

Op zaterdag 26 maart 2016 presenteert het Railtheater Amsterdam in NVBS Centraal in Amersfoort voor leden en niet-leden het jaaroverzicht 2015.
De filmvoorstelling begint om 12.15 uur en eindigt om circa 15.30 uur. Tussendoor is een pauze waarbij winkel en bibliotheek weer geopend zullen zijn.


NVBS-jubileumfeest bij de Stoomtrein Katwijk – Leiden

In het kader van het 85-jarig jubileum van de NVBS wordt er op vrijdag 6 mei 2016 (de dag na Hemelvaartsdag) alleen voor leden een dag bij de Stoomtrein Katwijk-Leiden georganiseerd.
De Stoomtrein Katwijk-Leiden zal alles doen om dit die dag tot een heel bijzonder evenement te maken.
Meer informatie volgt op de website van de NVBS of neem alvast een kijkje op de website van deze museumorganisatie.


Print Friendly, PDF & Email

Foto: Sjoerd Bekhof.