Ruim driehonderd NVBS-leden op bezoek bij Stoomtrein Katwijk – Leiden

Zo’n driehonderd NVBS-leden hebben op 6 mei de Stoomtrein Katwijk – Leiden bezocht. Zij konden de werkplaatsen bezoeken, gratis meerijden met de treinen en soms ook een rit op de locomotief meemaken. Ook ritten met de Simplex-railauto vielen zeer in de smaak.
De Stoomtrein Katwijk – Leiden had die dag de deuren speciaal voor de NVBS-leden opengezet, omdat de vereniging dit jaar het 85-jarig bestaan viert.
Voor het vervoer van het station Leiden Centraal naar het terrein van de stoomtrein nabij het Zuid-Hollandse Valkenburg had de NVBS twee museumbussen gehuurd. Aan het einde van de dag werden de feestelijkheden afgesloten met een borrel.
In Op de Rails van juni een uitgebreid (foto)verslag van die dag plus een artikel over de Stoomtrein Katwijk – Leiden.

Volle treinen bij de Stoomtrein Katwijk – Leiden op 6 mei 2016 door de gratis toegang die NVBS-leden kregen in het kader van het 85-jarig jubileum van de vereniging. Dankzij het fraaie zomerweer maakten ook veel treinreizigers gebruik van de open rijtuigen. Foto: Frits van Buren.


Print Friendly, PDF & Email

De jubileumdag werd spectaculair afgesloten met een treinrit waarbij niet minder dan vier stoomlocomotieven de trein trokken. Foto: Frits van Buren.