Vooruitblik reisprogramma 2017 van de Stichting NVBS-Excursies

door Ronald Bokhove

Het jaar 2016 loopt ten einde en de Stichting NVBS-Excursies (SNE) is dan ook al druk bezig met de voorbereidingen van de meerdaagse reizen voor 2017. Vijf Europese bestemmingen en een “verre reis” staan op het programma. Wie benieuwd is welke bestemmingen er zijn gekozen, komt op zaterdag 3 december 2016 naar de jaarlijkse reisinformatiemiddag in NVBS Centraal in Amersfoort. Om 12.30 en om 14.30 uur ontvouwt SNE deze plannen. Uiteraard bestaat er op deze bijeenkomst de mogelijkheid vragen te stellen en suggesties te doen. Tussendoor en na afloop is alle gelegenheid tot het bijpraten met andere reislustigen. Graag tot ziens dus op 3 december in Amersfoort.

De reisinformatiemiddag mag zich verheugen in een goede belangstelling. Op de foto een blik in de zaal op 21 november 2015, toen de vorige vooruitblik werd gegeven. Foto: Sjoerd Bekhof


Print Friendly, PDF & Email

Railreizen en excursies

In deze rubriek kondigt de Stichting NVBS-Excursies (SNE) – het reisbureau van de NVBS – nieuwe excursies en reizen aan. Het maandblad Op de Rails vermeldt daarvan ook de meer specifieke informatie, zoals hoe men zich voor een reis kan aanmelden, de kosten en wanneer de aanmeldingstermijn sluit. Een aantal reizen staat ook open voor niet-leden van de NVBS. Uiteraard hebben NVBS-leden bij het boeken voorrang en krijgen ook korting. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tram­excursies in binnen- en buitenland. De NVBS-excursietraditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste eendags­excursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de lands­grenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de trein­vakantiereis al jaren een begrip.

Meer informatie over de SNE.