Tussenstop in Rotterdam: 1973 en 1998

Rotterdam, 14 juli 1973. TEE-treinstel 1002 is op weg van Amsterdam naar Zwitserland. Rechts in beeld een treinstel mat.’46 als stoptrein naar Hoek van Holland.

Rotterdam, 23 juni 1998. Thalys 4539 is op weg van Amsterdam naar Parijs. Rechts in beeld een Sprinter naar Hoek van Holland.

Een deel van het materieel op deze foto’s is nog steeds in actieve dienst: de Thalys en de Sprinter. Deze foto kan echter niet voor een derde keer worden gemaakt: station Rotterdam is inmiddels onherkenbaar veranderd. Treinen naar Hoek van Holland rijden er ook niet meer. Dat hadden inmiddels metro’s moeten zijn, maar daar moeten de reizigers nog even op wachten.

De Thalys heeft inmiddels gezelschap gekregen van de Eurostar. Die rijdt twee keer per dag tussen Amsterdam en Londen. In de loop van 2019 zou dat drie keer per dag moeten worden. Fingers crossed, want we weten nog niet wat de Brexit gaan aanrichten.

Tekst en foto’s: Nico Spilt


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie