Impressies op en rond het station van Lviv

Breedspoor in Oekraïne

Over het smalspoor in Oekraïne schreef Paul van Baarle al eens in NVBS Actueel. Maar het smalspoor maakt slechts een fractie uit van de meer dan 20.000 km lengte aan spoorwegen in dit land. Het net bestaat grotendeels uit breedspoor met een spoorwijdte van 1520 mm.

Het is hier onmogelijk een overzicht te geven van al het spoorwegmaterieel van de Ukrzaliznytsia (Укрзалізниця), de Oekraïense spoorwegen. Een bezoek aan het hoofdstation van Lviv (Львів) geeft echter een goede impressie van de rijke variatie aan treinen op het breedspoor.

Lviv op de landkaart met reisadvies Oekraïne, 27-12-2018. Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lviv telt ongeveer 700.000 inwoners en is daarmee de zevende stad van Oekraïne. Op het hoofdstation kunnen we de treinen globaal verdelen in hoge­snelheidstreinen, langeafstandstreinen en lokaaltreinen.

Hogesnelheidstreinen

Een bijzondere verschijning op het veelal klassieke Oekraïense spoor zijn de tien moderne treinstellen van het type HRCS2 geleverd door het Zuid-Koreaanse Hyundai Rotem in 2011-12. Ze werden aangeschaft om de bezoekers van het voetbaltoernooi UEFA Euro 2012 te vervoeren tussen de speelsteden. De trein­stellen worden ingezet vanuit Kiev (Київ) en zijn uitgerust voor een maximum snelheid van 160 km per uur.

Langeafstandstreinen

Locomotief VL40U-1139-1 is een door de LLRZ (Lviv Locomotive Repair Plant) omgebouwde loc van de VL80-serie uit de jaren 70. De LLRZ heeft vanaf 2004 samen met de herstelwerkplaats ZERZ in Zaporizhzhia (Запоріжжя) inmiddels meer dan 80 stuks hiervan gebouwd.

Op het breedspoor zijn de treinen allemaal een maatje groter dan dat we in West-Europa gewend zijn waardoor bij het in- en uitstappen soms een helpende hand nodig is.

Een alom bekende verschijning in het Oostblok is de locomotief van de serie M62 gebouwd in Luhansk (Луганськ). Als dubbellocomotief werd dit de serie 2M62 en de gefotografeerde dubbellocomotief 2M62-0999 werd geleverd in 1985.

Zeker op de vrijdagavond is het druk op het station en in de nachttreinen. Lange­afstandstreinen met 18 rijtuigen zijn dan geen uitzondering. Als de schemering intreedt en het licht onder de stationskap net ontstoken is, waan je je ver weg van huis. Locomotief 042 is van de serie ChS4 geleverd door Skoda tussen 1963 en 1972 en daarna fors gemoderniseerd met o.a. een nieuw front.

Lokaaltreinen

Het elektrische treinstel ER9M-503 werd gebouwd in 1977 door de RVR-fabriek (Rīgas Vagonbūves Rūpnīca) in Letland en wordt nu ingezet in het voor­stads­verkeer van Lviv.

Treinen onder een klassieke stationskap roepen herinneringen op aan vroeger tijden in West-Europa.

RVR-dieseltreinstellen zijn hier ook aan te treffen en DR1A-215 uit 1983 staat zachtjes te walmen onder de kap.

Zoals eerder geschreven geeft dit zeker geen compleet beeld, maar wel een aardige impressie van wat er bij de Oekraïense spoorwegen zoal te zien is. En nu we toch in Lviv zijn, kijken we ook nog even op het voorplein en in de stad.

Op het stationsplein en in de stad

Op het stationsplein van Lviv begint een van de metersporige tramlijnen richting het centrum. Het wagenpark bestaat voornamelijk uit KT4-trams waaronder veel tweedehandsjes uit de Duitse steden Gera, Erfurt en Berlijn. De plaatselijke fabrikant Electron leverde vanaf 2013 een aantal lagevloertrams waarvan motorrijtuig 1180 voor het fraaie stationsgebouw van Lviv poseert. Inmiddels ondergaat het stationsplein een ingrijpende modernisering tot OV-terminal. Bijkomend voordeel zal zijn dat het chaotische autoverkeer voor het stations­gebouw zal verdwijnen.

De stad Lviv trekt veel toeristen en de historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het prachtige opera- en ballettheater is slechts een van de vele publiekstrekkers.

In dit artikel kon ook van het trambedrijf en de binnenstad van Lviv slechts een impressie worden gegeven. Voor wie meer wil zien en beleven, is een bezoek van harte aanbevolen.

Paul van Baarle. De foto’s zijn gemaakt in februari en oktober 2019.


Print Friendly, PDF & Email

Reizen naar en in Oekraïne

Hierover werd uitvoerig bericht met handige links en reiservaringen in het artikel Smalspoor in Oekraïne in NVBS Actueel, april 2019.

Meer informatie

Ukrainian Railways op Wikipedia

Gedetailleerde materieeloverzichten Oekraïense spoorwegen op Trainpix (selecteer onder Ukraine een van de spoorwegdistricten)

Globale materieeloverzichten Oekraïense spoorwegen op Railfaneurope.net (selecteer de vlag UA)

Bezienswaardigheden in Lviv op Tripadvisor

Tramplattegrond Lviv op UrbanRail.net

Te leen in de bibliotheek: Ukraine. Belarus. Moldava Railway Atlas.