Deze reis vindt plaats bij voldoende animo

Schönes Wochenende naar Hannover en Bremen?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart van dit jaar is ook de Stichting NVBS-Excursies in lockdown. Eens moeten we toch weer een keer op reis gaan en omdat de reisomstandigheden in Europa langzaam verbeteren, polsen we het animo voor een Schönes Wochenende tussen donderdag 8 en maandag 12 oktober van dit jaar.

De coronamaatregelen zullen ook dan nog niet ten einde zijn. Dat betekent vrijwel zeker reizen met een mondkapje op en waar mogelijk 1,5 meter afstand houden tot de andere reisdeelnemers. Het heeft waarschijnlijk ook consequenties voor gezamenlijke maaltijden, dus het samenzijn zal toch van een wat andere orde zijn. Anderzijds snakken velen misschien weer naar een excursie en naar het weerzien met reisgenoten. Daarnaast doorbreekt een reisje misschien ook de sleur van het thuiszitten.

Het voorlopige programma omvat een bezoek aan het trammuseum in Hannover, een extra rit met de Kaffkieker Schienenbus T3 tussen Eystrup en Syke en een stoomrit over de Museums-Eisenbahn tussen Bruchhausen-Vilsen en Asendorf. Op de terugreis op maandag 12 oktober 2020 proberen we een excursietrein te regelen van de Eisenbahnfreunde Hasetal tussen Meppen en Essen (Oldenburg).

Er is één overnachting voorzien in Hannover en drie in Bremen. De weekend­dagen zijn ter vrije besteding. Voor een eenpersoonskamer moet gedacht worden aan € 590 en voor een gedeelde tweepersoonskamer aan € 485 per persoon, vervoer en hotellerie met ontbijt, één lunch en één diner inbegrepen.

Enthousiast en tot deelname bereid of toch maar liever wachten tot het virus niet meer onder ons is? We horen het graag, waarbij een positieve reactie nu uiteraard niet tot deelname verplicht. Bij veel animo gaan we de reis aanbieden, eventueel gesplitst in twee reisgezelschappen om de groepsgrootte te beperken.

Stuur je reactie vóór 1 augustus 2020 naar martin.vogelaar@nvbs.com. Het resultaat van de raadpleging en een eventuele aankondiging volgt in de augustus­editie van NVBS Actueel.

Martin Vogelaar

Loc “Hermann” met een trein op het meterspoor bij Heiligenberg op weg naar Asendorf, 1 juni 2003. Foto: Geert Gorissen.

Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer informatie over de SNE