Nieuws van de SNE

Beeldpresentatie in plaats van Winterreis

Door de aanhoudende corona-beperkingen zal de Stichting NVBS-Excursies in 2021 geen Winterreis uitschrijven. Als doekje voor het bloeden overwegen we om in februari – afhankelijk van de dan geldende regels voor bijeenkomsten – een programma op locatie te organiseren waarbij we op een ongewone wijze terug­blikken op 25 jaar NVBS-excursies onder de vlag van de SNE.

Thema’s

Hiervoor zijn we op zoek naar niet-alledaagse digitale excursiebeelden (foto’s en korte filmpjes) waarmee we een leuke compilatie kunnen maken. We gaan dit thematisch doen en hebben hiervoor acht thema’s in gedachten waarbij je je fantasie de vrije loop mag laten gaan, als de beelden volgens jou maar passen binnen het thema en genomen zijn tijdens een SNE-excursie.

De acht thema’s zijn: spiegelbeeld, winter, nostalgie, bruggen en via­ducten, bijvangst, doorkijkje, klassieke beveiliging alsmede hinderlijk in beeld.

Heb je die chagrijnige hotelreceptioniste tijdens het inchecken vereeuwigd, ontneemt de enorme stapel koffers op het perron je alle zicht op de net voorbij­rijdende stoomtrein, lopen de koeien tijdens de fotostop wat al te opdringerig op de deelnemers af, of staat de lokale bevolking met open mond te kijken als je met de excursietrein bijna door hun achtertuin rijdt? Laat ons en andere NVBS’ers zien wat je hebt beleefd!

Om de verwerking van de foto’s beheersbaar te houden dienen deze te voldoen aan de volgende richtlijnen:

  • Bestandstype: jpg (dus geen bmp, zip of pdf).
  • Bestandsgrootte: maximaal 2 Mb (verklein de foto zo nodig vóór ver­zen­ding).
  • Liggende foto’s hebben onze voorkeur.
  • Filmpjes bij voorkeur in mp4-formaat en niet groter dan 40 Mb, speelduur maximaal 30 seconden.
  • Bestandsnaam: thema_reis_maker. Bijvoorbeeld  winter_winterreis2018_karelkoploper.jpg
  • Bij meerdere afbeeldingen van hetzelfde thema en dezelfde reis plaats je achter de naam van de maker een volgnummer. Bijvoorbeeld  spiegelbeeld_spoorzoekenrtm2006_hendrikhondekop2.jpg
  • Maximaal 20 bijdragen per inzender.

Win een prijs

Je beeldmaterieel kun je sturen naar sne-aanmeldingen@nvbs.com. Dat kan tot 10 januari 2021. Bij meer dan 8 Mb graag gebruik maken van wetransfer.com of soortgelijke transferprogramma’s. Met het insturen ga je akkoord met vertoning en/of een eventuele digitale presentatie. Bij elke opname wordt de naam van de maker vermeld. In de gebruiksvoorwaarden nemen we op dat hergebruik van de beelden niet is toegestaan.

We weten natuurlijk niet of het storm loopt en daarom kunnen we het gebruik van alle ingezonden bijdragen niet garanderen. Originaliteit wordt echter beloond, want het bestuur van de SNE looft voor elk thema voor de meest originele inzending een leuke prijs uit. De winnaars worden tijdens het programma in het zonnetje gezet.

De inzenders van beeldmateriaal plus onze vaste reizigers ontvangen te zijner tijd een uitnodiging voor de presentatie. Het is heel goed denkbaar dat we die ook digitaal beschikbaar gaan stellen via www.nvbs.com, zeker als de corona­maatregelen een fysiek samenkomen in de weg staan. Stof je harde schijf dus af, verras ons met de leukste excursiebeelden en laat anderen meegenieten. Succes!

Ronald Bokhove


Klassieke beveiliging. Armseinen (en enkele lichtseinen), overwegbomen en veel waarschuwingsborden in het Spaanse Murcia, 15 mei 2012. Foto: Ronald Bokhove.

Doorkijkje. Drie deelnemers en de kerktoren van Lioessens tijdens het spoor­zoeken naar de restanten van de NFLS, 26 september 2009. Foto: Ronald Bokhove.

Bijvangst. Medicijnen in sneltreinvaart bezorgd in de Taiwanese hoofdstad Taipeh, 15 oktober 2014. Foto: Ronald Bokhove.


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer informatie over de SNE


Geen presentatie reisprogramma 2021

De jaarlijkse presentatie van het reisprogramma in NVBS Centraal gaat dit jaar niet door. Niet alleen staan de coronamaatregelen een bijeenkomst in de weg, maar als we weer excursies kunnen uitschrijven pakken we de draad weer op die we in maart 2020 hebben moeten laten vallen. Dat houdt in dat we proberen de al eerder gepresenteerde reizen alsnog uit te schrijven.