Van Sovjet-kazerne naar Landesarchiv

De Brückstraße in Magdeburg

Wijlen Henk Ontrop maakte destijds op de Brückstraße in Magdeburg deze dia van een overvolle tram. Waarschijnlijk werden er voetbalsupporters vervoerd naar de halte Käseglocke (huidige halte Arenen), waarvan het niet ver lopen was naar het stadion. Na 1973 werd deze route door de Brückstraße alleen nog als dienst­spoor naar de werkplaats in de Herrenkrugstraße gebruikt (opheffing lijn 6 naar eindpunt Herrenkrug).

Motorrijtuig 124 (bouwjaar 1928 door Waggonfabrik Christoph & Unmack in Niesky) is in 1976 buiten dienst gegaan, maar werd niet gesloopt. Het rijtuig maakt thans deel uit van de museumcollectie. Destijds was het gebouw achter de muur een kazerne van de krijgsmacht van de Sovjet-Unie. De dia is vermoedelijk in 1975 gemaakt, gezien andere dia’s in de verzameling van Henk Ontrop.

De Brückstraße op 3 augustus 2020. Nadat het Russische leger in de jaren negentig naar huis was gegaan, heeft het gebouw lange tijd leeggestaan. Uiteindelijk is het gebouw gerenoveerd en sinds 2011 is het in gebruik bij het Landesarchiv Sachsen-Anhalt. De muur voor het gebouw is verdwenen; de weg is opgeknapt en ingericht voor het autoverkeer.

Sinds 1983 rijdt er weer een reguliere tramlijn (lijn 6) naar het eindpunt Herren­krug. Dit keer zaten er geen voetbalsupporters in de tram. In 1995 gingen de eerste lagevloertrams van het type NGT8D in Magdeburg rijden. De afgebeelde 1314 is uit de eerste leveringen door Waggonbau Dessau/LHB Salzgitter. In totaal zijn 83 exemplaren van dit type driedelige lagevloertram geleverd.

Wim van der Ent


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: de Brückstraße in Magdeburg rond 1975 en in 2020.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen. Mail de redactie.