Brugpost bij de Westerwoldse Aa

Nieuweschans

Op 13 mei 2006 bracht Ruud Hegger een bezoek aan Nieuweschans en de brugpost daar bij de grens met Duitsland. Van de toen dienstdoende brugwachter kreeg hij een oude foto van de brugwachterspost met daarop afgebeeld twee heren in uniform. Hij is benieuwd of er NVBS-ers zijn die weten wanneer deze foto is gemaakt en wie of wat de twee heren zijn. De rechter man is mogelijk de brugwachter. De letter F op het huisje duidt op de aanwezigheid van een Duitse diensttelefoon: Fernsprecher.

Twee mannen bij de brugwachterspost. Wanneer zou deze foto gemaakt kunnen zijn?

De brugwachterspost op 13 mei 2006.

De brug vanaf de andere kant van het water. In de verte het perron van (Bad) Nieuweschans. Rechts de voormalige locloods.

Foto’s (collectie) Ruud Hegger. Reacties kunnen naar nieuwsbrief@nvbs.com.


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: de brugwachterspost bij de Wester­woldse Aa in Nieuweschans.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie