Nieuws van de SNE

Dubbel jubileum in het Open­lucht­museum

Op zaterdag 24 juli 2021 wordt in Arnhem een dubbel jubileum gevierd: 25 jaar Stichting NVBS-Excursies en 25 jaar tram in het Nederlands Openluchtmuseum.

Het aantal coronabesmettingen neemt af, veel mensen zijn ingeënt en de avond­klok is afgeschaft. Na ruim een jaar van beperkingen ziet het er naar uit dat er weer wat mogelijk is, bovendien is afstand houden in de buitenlucht goed te doen. En dáár gaat het gebeuren op zaterdag 24 juli 2021 als ter ere van 25 jaar Stichting NVBS-Excursies en 25 jaar tram in het Nederlands Openluchtmuseum van Arnhem een passend evenement wordt gehouden.

De SNE haalt de drieassige museumtram GVB 533 naar Arnhem. Daarnaast rijdt de dit jaar honderdjarige Haagse tweeasser 274 met een prachtig bijpassende aanhanger 779. Een extra attractie is de aanwezigheid van een aantal bijzondere modeltrambanen die op verschillende locaties in het museum te zien zijn.

Na het (facultatieve) avondmaal start het door acht trams verzorgde avond­programma waarbij alleen nog de deelnemers aanwezig zijn. Het programma biedt de mogelijkheid de museumtrams op een geheel andere wijze te zien acteren dan bij een regulier bezoek mogelijk is. Voor het vervoer van en naar het Centraal Station wordt een pendeldienst opgezet met historische bussen.

Deelname voor NVBS-leden komt op € 25 en bezitters van een Museumkaart kunnen zelfs voor € 15 door de poort. Meer informatie in Op de Rails 2021-6 en op www.nvbs.com/excursies waar vanaf 1 juni kan worden geboekt.

Het doorgaan van het evenement is uiteraard nog onder voorbehoud van het afbouwen van de coronamaatregelen. Wij rekenen op minimaal 150 deelnemers.

Rob Zoomer


De gepavoiseerde Haagse tweeasser 274 op 18 juni 2016 in het Openlucht­museum. Ook in 2021 zal deze inmiddels honderdjarige tram in actie komen. Foto: Nico Spilt.

De Amsterdamse drieasser 533, hier met de 987 in Amsterdam op 24 juni 2016. Foto: Edwin Spanbroek.

Binnenkort maakt de Amsterdamse tram een ritje over de weg naar Arnhem! Foto: René Gerhards (16 september 2010).


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer informatie over de SNE