Van Plan V naar Combino

Amsterdam Sloterdijk in 1985 en 2021

Deze foto uit 1985 laat een stoptrein zien, die zojuist het oude station Sloterdijk heeft verlaten en onderweg is richting Haarlem. Erg veilig kan de situatie niet genoemd worden als je bedenkt dat de Intercity-treinen hier met volle snelheid passeerden.

Deze foto is in april 2021 gemaakt en laat de huidige situatie zien. De spoorlijn is enkele honderden meters naar het noorden verplaatst en loopt nu via het nieuwe station Sloterdijk. Op de voormalige spoorbaan liggen nu tramsporen waarop lijn 19 met een Combino onderweg is richting Diemen.

Bert van Raaij


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: Amsterdam Sloterdijk in 1985 en 2021 door Bert van Raaij.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie