Van 1200 naar Traxx

Den Haag in 1983 en 2021

Den Haag CS. Op 16 april 1983 staat loc 1213 gereed met een trein naar Eindhoven.

Den Haag Centraal. Op 11 juli 2021 staat loc 186 034 voor eenzelfde trein. De 1200 is vervangen door een Traxx, maar de rijtuigen zijn nog steeds van het type ICR.

Waarom Den Haag een kantorenstad wordt genoemd is op deze foto’s duidelijk te zien. In de loop van de jaren zijn er veel kantoren naast het station gebouwd, zelfs over het tramviaduct heen (niet zichtbaar op de foto’s). De kantoortoren van het station is nog nagenoeg hetzelfde. De overkapping van de hal en het bus­station, met de kenmerkende oranje rand, zijn verdwenen. Ook is een nieuwe stationshal met veel glas gebouwd.

Erik van der Voort


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: Den Haag in 1983 en 2021, door Erik van der Voort.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnen­land of buitenland: het mag alle­maal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie