Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of – als je lid bent – kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS.


Seasons of Steam

Tot na de Tweede Wereldoorlog werden de spoorwegen overheerst door de stoom­locomotief. Treinen bestonden vrijwel altijd uit een stoomlocomotief die een of meer passagiersrijtuigen of goederen­wagens trok.

De overgang naar diesel- en elektrische locomotieven ging betrekkelijk snel. De stoom­locomotief is weinig efficiënt en duur in gebruik. Maar aan de andere kant zijn stoomtreinen een machtig gezicht, vooral wanneer zij een grote rookpluim laten zien.

Vooral in het Verenigd Koninkrijk zijn veel spoorlijnen in stand gehouden waarop museum­spoorwegen hun stoomtreinen laten rijden. In dit fotoboek met ruim 100 foto’s op groot formaat tonen negen fotografen hun opnamen van museum­locomotieven met treinen in het Britse landschap. Bij elke foto details over de locomotief, de datum van de opname en de naam van de fotograaf. Het boek is uitgegeven in 2005 en telt 104 pagina’s.

Plaatsnummer Sa-480.471


Das grosse Buch der Montreux – Berner-Oberland-Bahn / Le grand livre du Montreux – Oberland bernois

Zwitserland heeft meerdere particuliere bergspoorwegen. Dit boek uit 2009 behandelt uitvoerig – in het Frans en Duits – de geschiedenis van een van de kleinere spoorwegen, maar wel een mooie! Het gaat om de MOB die uitvoerig beschreven wordt (de afkorting past zowel op de Duitstalige als op de Franstalige naam).

De in dit boek beschreven MOB loopt van Montreux naar Zweistimmen op smalspoor (100 cm) en vandaar loopt een verlenging naar Lenk, maar die heeft 75 cm spoor­wijdte, dus naar Lenk moet men altijd overstappen. Uitgebreid worden be­schre­ven: de bouw van de beide lijnen, de exploitatie van de lijnen en het materieel dat op de lijnen reed. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de “Golden Pas-Verbindung” Montreux – Interlaken.

Vanaf Zweistimmen loopt ook nog een normaalspoorlijn van de BLS (Bern–Lötschberg–Simplon) naar Interlaken. In dit project werd eerst gesproken over een derde spoor in de lijn naar Interlaken, maar dat bleek te kostbaar. In 2008 kwam de MOB met het idee te kiezen voor draaistellen met variabele spoor­wijdte. Het hoofdstuk eindigt met de mededeling dat een haalbaar­heids­studie gefinan­cierd wordt door de overheid.

Op de internetsite van de MOB is te lezen dat op 11 december 2022 de Golden Pass Express zal gaan rijden. Naar Lenk moet men ook in de toekomst over­stappen.

Het boek is geschreven door Patrick Belloncle, Jürg Ehrbar en Tibert Keller, telt 416 pagina’s en bevat ca. 1000 afbeeldingen.

Plaatsnummer Sa-460.653


Eisenbahn von oben im Wirtschaftswunderland
Luftbilder zwischen rauchenden Zechen und verträumter Provinz

De teksten in dit boek zijn van Andreas Knipping. Het boek telt meer dan 200 foto’s, de meeste van Norbert Bartel. Ze zijn gemaakt tussen 1950 en 1970 om een bedrijf of een bouwterrein te tonen.

Aan het eind van het boek zijn foto’s af­gedrukt die gemaakt zijn voor karterings­­doeleinden, dus recht van boven. Hierop zijn delen van München, Nürnberg en Regensburg afgebeeld waarop ook spoor­emplacementen zichtbaar zijn.

Hoewel de foto’s op glasplaten zijn opgenomen, zijn ze niet allemaal scherp omdat de wijze waarop de negatieven zijn bewaard niet optimaal was.

Een fantastisch boek om bekende situaties eens goed te bestuderen, bijvoorbeeld hoe de brug over het Nord-Ostsee-Kanal bij Flensburg door het landschap loopt (p. 174-175). Op p. 156-159 zijn twee foto’s, uit 1957 en 1960, afgedrukt van de bouw van de brug in autoweg A1 bij Hagen-Kabel. Goed te zien is hoeveel ruimte de A1 inneemt vergeleken met de drie spoorlijnen waarover de brug loopt.

Plaatsnummer Sa-440.744.


Le Train a l’Affiche

De bibliotheek heeft diverse boeken met afbeeldingen van spoorwegaffiches. In NVBS Actueel is al eerder aandacht aan besteed aan deze boeken. Bij de aan­winsten van de laatste tijd zijn er twee met affiches uit Franrijk.

Het eerste boek bevat 356 afbeeldingen en verscheen in 1989. Het boek bevat drie hoofdstukken, en een lijst van prijzen die affiches in 1987-1989 opbrachten en registers op de makers van de affiches en de plaatsen waar de reizigers naartoe zouden moeten gaan.

Het eerste hoofdstuk met als titel ”La belle époque du train, du tourisme et de l’affiche (1887-1914)” bevat 155 affiches. Dit is de tijd van de Art Nouveau of Jugendstil. Opvallend is dat de trein zelf bijna niet voorkomt op de affiches, hoewel affiche nummer 10 uit 1898 het interieur van een barwagen toont en de nummers 125-128 reclame maken voor elektrische treinen.

Het tweede hoofdstuk gaat over de periode 1918-1940. Art Deco volgt de Art Nouveau op, maar de toeristische affiches blijven overheersen. Pas na 1930 gaan affiches met spoorse motieven overheersen. Ook worden de affiches abstracter. Zie bijvoorbeeld nummer 270 dat ook op de voorkant van het boek staat.

Het derde hoofdstuk met de titel ’humor en abstractie’ behandelt de affiches van 1945-1987.

Het boek is samengesteld door Florence Camard en Christophe Zagrodzki.

Plaatsnummer Ka-500-024

100 ans d’affiches des Chemins de Fer

Dit boek verscheen in 1980 bij dezelfde uitgever en bevat 221 affiches die voor een groot deel in het boek van 1989 ook voor­komen. Beide boeken hebben hetzelfde grote formaat.

Plaatsnummer Ka-500-025


Gerhard Riesthuis

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw in de bibliotheek

Elke maand selecteren Gerhard Riesthuis en Rutger Ruempol enkele bijzondere nieuwe aanwinsten in de NVBS-bibliotheek. Dit is slechts een greep uit de veelheid aan boeken en andere publicaties in de collectie.

Over de bibliotheek

Algemene informatie
Openingstijden
Collecties
Plaats­nummer­s


Railway Gazette

Onze bibliotheek is geabonneerd op een van de oudste tijdschriften op ons interessegebied: Railway Gazette International.

In het septembernummer staan twee artikelen over Europese ontwikkelingen met betrekking tot geautomatiseerd rangeren van goederenwagens. De wagens zijn hierbij voorzien van op afstand bedienbare koppelingen volgens Scharfenbergmodel of iets wat daar behoorlijk op lijkt. Digital Automatic Coupling (DAC) heet dit project, dat voor 2030 uitgerold zou moeten worden over hele Europese spoor­weg­net. Dit in het kader van het Green Deal-initiatief uit Brussel.

Op dit moment worden vier proto­types getest in een consortium dat bestaat uit DB Cargo, SBB Cargo, Oostenrijkse maatschappijen en de bekende tankwagenverhuurders GATX en VTG.

Conclusie: wat wij al jaren geleden op onze treintafel konden uitvoeren, gaan we nou eindelijk in het ‘echie’ doen via dit uitermate ambitieuze project. Geïnteresseerd? Kom het blad lezen in de bibliotheek!